Общинската фирма "Градски транспорт" вече е сключила договор с пловдивската

...
Общинската фирма "Градски транспорт" вече е сключила договор с пловдивската
Коментари Харесай

Варненският градски транспорт закъса с автобусите, пловдивска фирма им дава назаем

Общинската компания "Градски превоз " към този момент е сключила контракт с пловдивската компания "Хеброс бус " АД за наемане на 10 рейса за потребностите на варненския всеобщ превоз. Това удостовери за  Varna24.bg шефът на компанията инж. Злати Златев. Той добави, че до Нова година Варна ще се снабди и с 15 от най-модерните нови рейсове в страната, каквито досега не са внасяни у нас.
Относно возилата чартърен, те ще костват 11 000 лева месечно и ще са 7 марка "Мерцедес " и 3 марка "Ман ". Варна ги наема за период от една година.

За новите рейсове инж. Златев сподели, че на 17 октомври идват представители на компанията производител за подписването на контракта за производството. До 45 дни по-късно ще е подготвен първообраз на новите рейсове, който би трябвало да бъде показан за утвърждение преди производството на 15-те нови транспортни средства. Те ще са солови, снабдени с всички последни екстри. Такива досега не са внасяни в различен български град, увери инж. Златев.

"Автобусите не доближават. Имаме 70 нови и 69 остарели, част от които от 94 година Някои от тези остарели рейсове са с над 1,5 млн. км. пробег. Постоянно аварират, основават проблеми. Ремонтът е безценен. В същото време нямаме запас от рейсове, които да пускаме, когато някой от нашите излезе от строя. Затова се постанова да наемем незабавно най-малко 10 рейса, които да бъдат с климатик и други екстри. ", сподели преди време за Varna24.bg Злати Златев. 

Стойността на поръчката за новите рейсове е 6 млн.лв. До две седмици ще бъде подписан контракт сред Градски превоз и полската компания "Соларис " по втората фаза на Проекта за интегриран градски превоз.

8 съставния елемент от Първата фаза на плана към този момент са завършени, работи се по въвеждане на билетната система. Очаква се това да се случи до началото на идната година. Апаратите за таксуване са гаранционни и в случай че има вреди, застрахователят ще ги възвърне, стана ясно от изявление на ръководителя на Общинския съвет във Варна Тодоро Балабанов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР