Общинската администрация на Бургас си е затваряла очите за може

...
Общинската администрация на Бургас си е затваряла очите за може
Коментари Харесай

Община Бургас си е затваряла очите за хиляди тонове незаконен бетон в защитена зона |

Общинската администрация на Бургас си е затваряла очите за може би хиляди тонове бетон, излети в предпазена зона без никакви документи и никакво координиране с Министерство на околната среда и водите, съобщи националният представител от „ Демократична България “ Димитър Найденов по време на съвещание на краткотрайната комисия за Росенец.

По думите му нито министерството на околната среда и водите (МОСВ), нито община Бургас са правили инспекции там.

Найденов съобщи, че компанията “Straight Line ”, която е придобила първо парцела през 2007, първо купува терен от 9 декара, само че след това без ясно пояснение продава на свързваната с Ахмед Доган компания “Хермес Солар ” терена с 6 декара от горната страна.

„ Това обуславя неналичието на разумно пояснение, по какъв начин след това компанията “Хермес Солар ” е била приета за притежател на още едни спомагателни близо 6 декара. Няма предхождащи причини, на които да се стъпи, с цел да може да се допусна, че това е законно “, безапелационен беше Димитър Найденов.

Друг забавен миг от историята на парцела са детайлите към кея.



Председателят на комисията Калоян Янков и Димитър Найденов описаха по какъв начин този пристан по избор на компания " Хермес Солар " е бил премахнат от кадастъра, тъй като това било аграрен парцел, а не съоражение.

По-късно отново по предложение на „ Хермес Солар ” още веднъж е нанесен този път по противоположната процедура- не е аграрен парцел, а съоражение.

„ Разбирате ли по какъв начин институциите си играят на пинг-понг една с друга? С една дума – скандал! “, сподели Димитър Найденов.

Обсъден беше и противоречивия градеж за брегоукрепване на североизточният бряг.

„ В хода на проучването на документите, която получихме от няколко държавни органи, установихме, че това даже не може да бъде наречено брегоукрепване, тъй като региона е очакван за нанософормираща зона. В такива зони не се планува нито брегозащита, нито брегоукрепване “, разяснява Найденов.

По думите му община Бургас е направила опит да „ трансферира горещия картоф в ръцете на страната “, надявайки се да „ мине номерът “, че това е градеж.

Той добави, че тъй като притежателят на въпросния градеж за брегоукрепване е незнаен, парите за премахването му ще бъдат взети от джобовете на данъкоплатците, тъй като е противозаконен.

„ Това са стотици хиляди левове, които ще платим ние, тъй като държавни институции не са си правили работата “, безапелационен беше Димитър Найденов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР