Общинска избирателна комисия Столична прекрати предсрочно пълномощията на кмета на

...
Общинска избирателна комисия Столична прекрати предсрочно пълномощията на кмета на
Коментари Харесай

Отстраниха предсрочно кметицата на „Красно село“

Общинска изборна комисия Столична приключи предварително пълномощията на кмета на регион " Красно село " Росина Станиславова .

На 22 февруари Върховен административен съд удостовери спора на ползи на Станиславова, открит по-рано от КПКОНПИ. Според комисията кметът на столичния регион „ Красно село “ е осъществила спор на ползи в частен интерес на обвързвано с нея лице – нейната щерка . Според законодателството и правосъдната процедура, като лице, заемащо висша обществена служба, Станиславова е трябвало да си направи самоотвод.

Срещу Росина Станиславова се водят още две правосъдни каузи за спор на ползи, открити от КПКОНПИ.

Едното е за това, че тя е определила сама себе си като началник на план „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3 “ по Оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година , сама е определила размера на почасовата ставка за себе си и е избрала екипа за работа по плана. Наложена й е и санкция в размер на 15 000 лева и лишаване в интерес на страната на получената материална полза в размер на 9 981, 46 лева Второто е за това, че в качеството си на кмет тя е сключила цивилен контракти с двама юристи , в това число и за присъединяване им в непрекъснати комисии в Общината, за което им е било изплащано заплащане от общинския бюджет. В същото време тя ги е заела да я съветват и съставляват пред административни органи и съдилища и в персонално качество .



Станиславова може да оспорва решението на ОИК – Столична община в 7-дневна период пред Административен съд-София.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и столичният кмет Йорданка Фандъкова към този момент настояха Демократична България да предложат зам.-кмет, който да довърши мандата на Росина Станиславова.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР