Общината тихо обяви скоростен конкурс за частен монополист, който да

...
Общината тихо обяви скоростен конкурс за частен монополист, който да
Коментари Харесай

Златният паркинг, който ще спаси Русе

Общината безшумно разгласи скоростен конкурс за частен монополист, който да държи 30 години буферен паркинг преди града.

Без показани калкулации за разноски и доходи локалната власт дава терен 160 декара и против под 1 млн. лева доход годишно. Строителството на обекта надали ще коства доста над 10 млн. лева, само че общината абдикира от опцията да го построи сама, пише .

Огромни опашки на границата, дълги часове очакване, задръстени от тирове улици на Русе.

Вече месеци тапите основателно раждат публично неодобрение и по тази причина общината вкара две краткотрайни ограничения - отблъскване на камионите навътре в страната и смяна на придвижването на главния бул. преди Дунав мост. Но това не е задоволително. " Това решение на казуса е краткотрайно до построяването на буферен паркинг в Русе ", сподели пристигналият на особено посещаване през август длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев.

Идеята пристигна от кмета на РусеПенчо Милков, беше съгласувана с регионалния шеф Анатоли Станев (ИТН) и призната от общинския съвет в края на юли. Нуждата от паркинга е безспорна. Според зам.-министъра на превоза Николай Найденов: " През юли се гласоподава на Национален междуведомствен съвет обща политика във връзка с създаване на буферни паркинги, които да бъдат професионални и да разрешат през следено пропускане и софтуерно създаване на опашки товарните коли да бъдат следени и това да не натоварва националната транспортна мрежа. "

Проблемът в Русе е в определената скица, която доста наподобява на онази на Капитан Андреево. А тя е напреднала - общината до дни ще избере частна компания, която да купи правото за градеж, като концепцията е тя да построи паркинга против разсрочено заплащане на 18 млн. лева и да го ръководи дружно с прилежащите магазини, тоалетни и контролно-пропускателен пункт. Това ще е в продължение на 30 години, след което паркингът ще стане общинска благосъстоятелност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР