Община всяка година предвижда в бюджета си средства за изпълнението

...
Община всяка година предвижда в бюджета си средства за изпълнението
Коментари Харесай

Община Казанлък: Къде бяха общинските съветници от БСП, когато кметът ги покани на предварително обсъждане на проектобюджета?

Община всяка година планува в бюджета си средства за осъществяването на строителни и монтажни действия в Инвестиционната стратегия, които институцията, като обществен възложител, би трябвало да разходва по реда на Закона за публични поръчки. Поради тази причина не за първи път общината афишира такава процедура – тя се изисква от Закон за обществените поръчки. И защото през актуалната 2021 година изтича договорът с компанията - реализатор, е наложително оповестяването на социална поръчка за избор на подобен. Това афишират от община Казанлък по отношение на рецензиите на Българска социалистическа партия.
“Разпространеното в общественото пространство гледище от страна на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия – Казанлък неотложно да се спре провеждането на социална поръчка, недвусмислено поражда въпросът къде бяха общинските съветници от Българска социалистическа партия, когато кметът ги предложения на авансово разискване на плана на бюджета за 2021 година, с цел да схванат за какво се афишира процедурата, в случай че не са знаели? Защо ръководителят на групата общински съветници от Българска социалистическа партия отхвърли поканата? Ако бяха участвали на срещата, щяха да получат отговори на всичките неизяснени за тях въпроси и да схванат, че, с цел да бъде изпълнена Инвестиционната стратегия на Общината, средствата по нея би трябвало да бъдат разходвани според Закон за обществените поръчки. Щяха да научат още, че прогнозируемото и вероятно разходване на средства по публичната поръчка е за небосвод от 3 години, а цената на поръчката е планирана, което не я прави наложителна за цялостно асимилиране, а зависи напълно от потребностите и опциите на Община Казанлък. Очевидно позицията на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия в Казанлък удостоверява неналичието на ангажираност на представителите й в Общинския съвет към значимите въпроси за бъдещето на Казанлък.
 Кметът и ръководителят на Общинския съвет сервираха цветя за 143 години от освобождението на Казанлък Кметът и ръководителят на Общинския съвет сервираха цветя за 143 години от освобождението на Казанлък
Въпреки пандемичната конюнктура, в двора на девически манастир " Въведение Богородично ", с цел да почетат паметта на жертвите и на героите...
Затова Община Казанлък смята за нужно да ги осведоми, че публичната поръчка е налична за всички евентуални участници, като информация за нея може да получи и всеки един жител. За процедурата е обезпечен директен и безграничен достъп посредством Централизираната автоматизирана осведомителна система за електронни публични поръчки (ЦАИСЕОП). Един от главните правила и цел на Закон за обществените поръчки е да се даде равна опция на всички евентуални реализатори да вземат участие и да правят тази активност. Непровеждането на социална поръка по Закон за обществените поръчки, като се изключи че е нарушаване на Закона, е и причина за корупционни практики “, безапелационни са от община Казанлък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР