Община Велико Търново се присъединява към информационната кампания под надслов

...
Община Велико Търново се присъединява към информационната кампания под надслов
Коментари Харесай

Велико Търново се включва в Националната кампания „Научи симптомите на инсулт! Всяка минута е ценна!“

Община Велико Търново се причислява към осведомителната акция под надпис „ Всяка минута е скъпа! Научете признаците на инсулта “, проведена от Асоциация за инсулт и афазия във връзка отбелязването на Световния ден за битка с инсулта – 29 октомври.

Целта на акцията е посредством осведомителни материали да се притегли вниманието на обществото към различаване на признаците на инсулта.

Асоциацията по инсулт и афазия е пациентска организация, отдадена на подпомагането на хора, претърпели инсулт. Мисията им е да се обезпечи повече публичност на ограниченията за предварителна защита на инсулта, както и какви стъпки би трябвало да се подхващат, с цел да се интегрират хората след прекосяването през инсулт. Една от задачите на Асоциацията е понижаване абсолютния брой на инсулти в България с 10%.

Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ към Община Велико Търново популяризира плакати и листовки на акцията в клубовете на пенсионера и инвалида в гр. Велико Търново, гр. Килифарево, гр. Дебелец, Диагностично-Консултативен Център 1 – гр. Велико Търново и Дирекция обществено подкрепяне – гр. Велико Търново, както и на  7 (седем) рекламни уреди вид „ Тривижън “, ситуирани на основни места във Велико Търново. В „ Център за административно обслужване “, в постройката на Община Велико Търново е подложен специфичен щендер с листовки на Асоциацията за инсулт и афазия.

Линк с видео по тематиката ще се излъчва на рекламното табло пред Община Велико Търново.

Акцент в акцията е осветяването в лилаво на крепостта Царевец на 29 октомври от 19,30 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР