Община Варна внесе два сигнала в Софийска градска прокуратура по

...
Община Варна внесе два сигнала в Софийска градска прокуратура по
Коментари Харесай

Община Варна сезира Прокуратурата за бараките в курорта „Златни пясъци“

Община Варна внесе два сигнала в Софийска градска прокуратура по проблема със законността на бараките, ситуирани в курорта „ Златни пясъци “, заяви кметът Иван Портних.

Той посочи, че това е пътят да се обясни кой и в качеството на какъв е съгласувал схемите за слагането на преместваемите обекти в комплекса, както и дали е спазена процедурата по правенето и внасянето им за одобрение в Министерството на туризма.

Съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, схемите би трябвало да бъдат утвърдени от министъра на туризма, само че пък разпоредба на Община Варна изисква те да бъдат импортирани от кмета на града в министерството, уточни Портних. Той акцентира, че не е предприемал такива стъпки и изиска прокуратурата, която прави контрол над актовете на администрацията, да ревизира спазен ли е законът в тази ситуация с комплекс „ Златни пясъци “.

Портних добави, че вторият сигнал, подаден от общината, е против бездействието на районната дирекция за строителен надзор във Варна.

По думите му прокуратурата би трябвало да обясни на какво се дължи това, че в продължение на съвсем три години дирекцията не е подхванала нищо по проблема с противозаконното престояване на бараки в курорта. Кметът добави още, че " Златни пясъци " АД също са подали сигнал в Софийска градска прокуратура против общината и посочи, че чака произнасянето на способените органи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР