Агенциите на ООН за миграцията и бежанците изразиха загриженост във

...
Агенциите на ООН за миграцията и бежанците изразиха загриженост във
Коментари Харесай

Агенциите на ООН за миграцията и бежанците са загрижени от плановете на Байдън да ограничи правото на убежище

Агенциите на Организация на обединените нации за миграцията и бежанците показаха угриженост по отношение на проектите на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в за нови ограничавания на правото на леговище и обявиха, че правото на леговище е главно човешко право, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вчера президентът Байдън показа проекти за въвеждане на незабавни обилни ограничавания за мигрантите, търсещи леговище на американско-мексиканската граница, защото Белият дом се пробва да обезврежда имиграцията като политическа отговорност преди изборите през ноември.

Стъпката ще забрани на мигрантите да получават леговище, когато длъжностните лица преценяват, че южната граница с Мексико е претрупана. Това се случва след неуспеха преди месеци на двупартийното съглашение за гранична сигурност в Конгреса, което множеството републикански законодатели отхвърлиха по искане на някогашния президент Доналд Тръмп.

Агенцията за бежанците към Организация на обединените нации прикани Съединени американски щати да " преразгледат рестриктивните мерки, които подкопават главното право на търсене на леговище ".

" Новите ограничения ще откажат достъп до леговище на доста лица, които се нуждаят от интернационална протекция и които в този момент може да се окажат без действителна опция за търсене на сигурност и даже в риск от връщане “, се споделя в изказване, оповестено късно нощес, като се има поради връщане на хора назад тук-там, където те могат да бъдат подложени на гонене.

" Всяко лице, което твърди, че има основателни опасения от гонене в страната си на генезис, би трябвало да има достъп до сигурна територия и това изказване да бъде оценено, преди да бъде подложено на депортиране или премахване “, добавя организацията.

Позицията на Международната организация по миграция към Организация на обединените нации (МОМ), която се управлява от Ейми Поуп, някогашен старши консултант на Байдън по въпросите на миграцията, не звучеше толкоз настоятелно.

" МОМ признава провокациите, подбудени от възходящото нелегално прекосяване на мигранти през границата сред Съединените щати и Мексико “, се споделя в изказване на организацията, изпратено по електронната поща на АП. " Изключително значимо е всички ограничения, подхванати за ръководство на миграцията, да зачитат главното право на търсене на леговище, както и да укрепват безвредните и постоянни миграционни пътища. “

Заповедта на Байдън ще влезе в действие, когато броят на регистрираните случаи на входните точки доближи 2500 дневно, обявиха висши чиновници на администрацията. Това значи, че заповедта би трябвало да влезе в действие неотложно, защото в този момент междинните дневни стойности са по-високи.

Арестите за незаконно прекосяване на границата от Мексико за финален път са били приблизително под 2500 дневно през януари 2021 година – месеца, в който Байдън встъпи в служба. Последният път, когато регистрираните случаи по границата са паднали до 1500 дневно, е бил през юли 2020 година, в разгара на пандемията от COVID-19.

Ограниченията ще бъдат в действие, до момента в който броят на случаите на входните точки доближи или спадне под 1500 приблизително дневно за интервал от седем поредни дни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР