Община Варна ще трябва да изплати 20 хил. лева обезщетение

...
Община Варна ще трябва да изплати 20 хил. лева обезщетение
Коментари Харесай

Варненец слезе от автомобила си, залитна, а сега Общината ще му плати 20 000 лв.

Община Варна ще би трябвало да изплати 20 хиляди лв. обезщетение на варненец, потрошил крайник в необезопасена улична дупка в града. Това излиза наяве от решение на Районния съд във връзка искова молба заведена от пострадалия поради претърпените неимуществени вреди, оповестява Moreto.net.

Инцидентът, при който мъжът е получил голям брой счупвания на левия си крайник, е станал през юни 2017-та година. Пострадалият работел във компания на служба „ водач “ като главно се занимавал с доставка на артикули до търговски обекти. Според показанията той спрял служебния си автомобил на улицата, с цел да извърши постоянна доставка в непосредствен магазин. Слизайки от транспортното средство, стъпил с десния си крайник в пропаднала необезопасена дупка на пътя, при което залитнал, изгубил равновесие и паднал върху левия си крайник. Опитал се да стане, само че усетил доста мощна болежка и не съумял. Бил превозен с кола за спешна помощ до болница. Направени са му проучвания и е открито, че е получил голям брой счупвания. Наложило се да му бъде осъществена интервенция. Бил гипсиран, а в крайници му лекарите сложили винт.

Пострадалият провеждал рехабилитационни процедури за възобновяване в цялостен размер на двигателната функционалност на крайници, а след интервенциите, продължавал да изпитва мощни болки като се налагало да приема непрестанно обезболяващи, а от време на време и сънотворни. Освен това се чувствал депресиран и угнетен, защото бил лишен от опцията да води нормалния си обществен живот. Бил изцяло обездвижен и напълно подвластен от непозната помощ, даже и за облекчаване на най-елементарните му ежедневни потребности. Според сведенията мъжът се върнал към естествен живот след месеци.

Обезщетението за претърпените вреди и премеждия би трябвало да изплати Община Варна, тъй като точно тя има грижата за поддръжката на пътя, където се е намирала дупката, поради която е потърпевш пострадалият. Местната администрация ще би трябвало да покрие и разноските по делото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР