Община Варна ще отпусне еднократни социални помощи на 43 варненци.

...
Община Варна ще отпусне еднократни социални помощи на 43 варненци.
Коментари Харесай

Общинският съвет отпуска социални помощи на 43 варненци

Община Варна ще отпусне еднократни обществени помощи на 43 варненци. Средствата варират сред 250 и 1000 лв. и се дават за облекчаване на витални и комунално-битови потребности. Общата сума е в размер на 19150 лв., гласоподава единомислещо отрасловата комисия към локалния парламент.

В тазгодишния бюджет на Община Варна са заложени 220000 лв. за обществени помощи. До края на годината по това перо остават 140650 лв., бе обявено на съвещанието.

Членовете на комисията утвърдиха и Общинска стратегия за протекция на детето за 2024 година В нея са заложени седем предпочитани области. Една от тях е подобряването на стандарта на живот на всяко дете и гарантиране правото му да живее в подкрепяща фамилна или покрай нея среда. Акцент в програмата е и обезпечаването на достъп до качествена предучилищна подготовка и обучение.

Повишаването на осведомеността на обществото по отношение на правата на децата, насилието над тях и стимулирането на дейното присъединяване в противодействието му също е измежду целите. В документа е заложено още осъществяване на здравна политика към децата с гарантиране на детското здраве и поощряване на здравословния метод на живот.

В рамките на днешното съвещание беше напомнено, че тече акция за набиране на приемни фамилии под надпис „ Стани приемен родител, подари любов на дете “. Необходими са нови 25 професионални приемни фамилии. Осем от тях са за новородени, категория 0-3 година, 10 са за деца с увреждания и 7 – за деца с девиантно държание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР