Община Варна се включва в Национална кампания срещу насилието над

...
Община Варна се включва в Национална кампания срещу насилието над
Коментари Харесай

Варна се включва в Националната компания срещу насилието над и между деца „Бъди смел, бъди добър!“

Община Варна се включва в Национална акция против насилието над и сред деца под надпис „ Бъди самоуверен, бъди добър! “. Инициативата е на Държавната организация за протекция на детето и планува разнородни събития в поддръжка на идеята в цялата страна.

Варна ще се причисли към акцията на 23 октомври (сряда), когато в 11:00 ч. чиновници на Дирекция „ Социални действия “ в Община Варна и на ДАЗД ще засадят фиданки в Парк „ Възраждане “. Поканени са живущите в региона, както и всички искащи да поддържат самодейността.  Идеята е да се притегли вниманието на обществеността към идеята на акцията и в същото време да се ангажират подрастващите към запазване на околната среда, грижа и свързване с природата.

Кампанията „ Бъди самоуверен, бъди добър! “ се реализира в осъществяване на проекта за деяние на Националната стратегия за предварителна защита на насилието и злоупотребата с деца (2023 – 2026 г.) Събитието се организира със съдействието на Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна организация по горите и нейните държавни предприятия по Закона за горите и техните териториални поделения и с поддръжката на Община Варна.

Целта на самодейността е да покаже съпричастността на всички институции за предварителната защита на другите типове принуждение и напъните им за гарантиране правото на протекция от принуждение на всички деца. Кампанията цели още и смяна в публичните настройки и реализира на нулева приемливост към всевъзможен тип експанзия над и сред деца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР