Община Варна планира да изгради два нови плувни басейна. Единият

...
Община Варна планира да изгради два нови плувни басейна. Единият
Коментари Харесай

Във Варна се планират два нови плувни басейна. Ето къде ще бъдат

Община Варна възнамерява да построи два нови плувни басейна. Единият ще бъде в кв. „ Аспарухово “, а другият – в ж.к. „ Възраждане “. Това стана ясно на днешното съвещание на комисията по архитектура и градоустройство към Общинския съвет, на което беше прегледана програмата за предпроектни изследвания и планиране на обекти по бюджета за 2023 – 2025 г.Програмата е на обща стойност 8 млн. лв.. Около половината от средствата са заделени за създаване на централизирана и интегрирана геопространствена осведомителна система.
Сред акцентите в програмата е проектирането на Подробен устройствен план за строителство на етажни паркинги в града. Предвиждат се също проучване и предпроектни изследвания за паркове в ж.к. „ Кайсиева градина “ и „ Чайка “, както и в селата Звездица, Константиново, Тополи и Каменар. Ще бъдат проучени и места край Варна за основаване на кътове за отдих и екопътеки.
Опазването на постройките монументи на културата във Варна остава измежду целите на общината. Има заделени средства за планове за реституция и консервация на здания, представляващи културна полезност и са смесена благосъстоятелност.В програмата попада също създаването на подробни устройствени проекти за разширение на гробищните паркове, които от време на време изпитват усложнения с обезпечаването тук-там.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР