Община Варна обяви често задавани въпроси и техните отговори, научи

...
Община Варна обяви често задавани въпроси и техните отговори, научи
Коментари Харесай

Община Варна: Фризьорските салони и магазините за техника и дрехи могат да работят

Община Варна разгласи постоянно задавани въпроси и техните отговори, научи Moreto.net.

Могат ли да работят фризьорските салони, студиата за хубост?

- Към момента могат, защото са отвън забранителния лист на търговски обекти, при съблюдаване на строги санитарни условия и недопускане на скупчване на хора.

Защо работят магазини за техника, за дрехи и обувки?

- Обектите са отвън забранителния лист на търговски обекти, включени в заповедта на министъра на опазването на здравето.

Към момента НЕ могат да работят:

- увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения,

- заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници

- огромни търговски центрове вид МОЛ, като се изключи банковите и застрахователните офиси, питателните магазини и аптеките в тях

На заведения за хранене и заведенията за бързо обслужване се позволяват доставки на адрес при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия. Всички търговски обекти, неупоменати нагоре, не престават да действат по досегашния ред при строго съблюдаване на санитарнохигиенните условия. При нарушаване обектите ще бъдат глобени и затваряни.

Имаме планувано кръщене (сватба) в заведение. Можем ли да проведем фамилното тържеството?

- Не може. Заведенията и заведенията за хранене не могат да упражняват активност, според заповедта на министъра на опазването на здравето. Припомняме, че скупчването на доста хора е рисково, тъй като крие риск от разпространение и болест с ковид.

Кои са рисковите дестинации?

- От през днешния ден със заповед на министъра на опазването на здравето краткотрайно се не разрешава влизането в България на лица от 16 страни поради разпространяването на COVID-19. Тя се отнася за пасажери, идващи у нас от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Южна Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Англия и Северна Ирландия. Изключени от нея са българските жители, членовете на техните фамилии, както и лицата със статут на непрекъснато и дълготрайно престояване на територията на Р България и членовете на техните фамилии

Ще бъде ли спрян служебния абонамент за " синята зона "?

- Режимът за платено паркиране вид „ Служебен абонамент “ не е прекратен. Паркирането на паркоместа обозначени с отвесна сигнализация /знак/ „ Служебен абонамент “ е от 9.00 до 19.00 часа в работни дни.

Изтича срокът на персоналните ми документи. Какво да върша?

- От ОД на Министерство на вътрешните работи Варна оповестиха, че жителите, които имат годен електронен автограф, могат да употребяват услугата издаване на персонална карта и/или паспорт посредством електронните административни услуги. Притежателите на годно уверение за дипломиран електронен автограф (КЕП), публикуван в Република България и съдържащ данни за ЕГН на лицето, могат да се възползват от „ Портал за електронни административни услуги на Министерството на вътрешните работи “, достъпен на интернет адрес, за издаване на персонална карта и/или паспорт с елементарна услуга. За жителите, които нямат електронен автограф, в паспортните служби е основана организация, съответстваща на санитарните условия.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР