Община Варна е твърдо решена да изпълни готовия проект за

...
Община Варна е твърдо решена да изпълни готовия проект за
Коментари Харесай

Общината решена да изпълни готовия проект за нова библиотека във Варна | Разрешителното за строеж изтича на 29 юли

Община Варна е твърдо решена да извърши готовия план за нова постройка на библиотеката. Според проектите зданието би трябвало да бъда в съседство на административната постройка на локалната администрация. Това стана ясно от думите на кмета Благомир Коцев, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Разрешителното за градеж за нова постройка на библиотеката изтича на 29 юли. След това срокът му не може да бъде удължаван повече и целият развой би трябвало да стартира изначало, в това число и проектирането.

„ Предприели сме всички вероятни дейности за оповестяване на социална поръчка в оптимално къси периоди. Вече има направени количествено-стойностни сметки, възлизащи на 78 млн. лв.. За реализирането на първа фаза от плана ще са нужни 20% от сумата “, сподели градоначалникът.
Планира се средствата да бъдат от обезпечените средства от Министерството на финансите. От администрацията се надяват поръчката да бъде пусната в точния момент и по-късно процедурата по желание на реализатор да бъде обжалвана, тъй като това слага под риск осъществяването на плана.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР