Община Троян започва разделянето на отпадъците на рециклируеми и нерециклируеми,

...
Община Троян започва разделянето на отпадъците на рециклируеми и нерециклируеми,
Коментари Харесай

Община Троян започва разделянето на отпадъците

Община Троян стартира разделянето на отпадъците на рециклируеми и нерециклируеми, посредством построяването на система за разделно събиране на боклуци.

На територията на град Троян са ситуирани 95 контейнера с цветни стикери. В тези контейнери жителите могат да изхвърлят четири типа рециклируеми боклуци: хартия, пластмаса, стъкло и метал.

Отпадъкът от контейнерите ще се транспортира до площадката за авансово отнасяне, благосъстоятелност на община Троян и община Априлци.

Там полученият отсортиран материал ще се слага в балираща машина, която пресова материала и го опакова във тип подобаващ за следваща преправяне.

Въвеждането на разделно събиране на отпадъците и превозването за следваща обработка ще икономисва и пари на данъкоплатците. Въпреки сериозният растеж на цените на горива и електрическа енергия и на минималната работна заплата Община Троян съумя такса битови боклуци през 2022г. да не бъде увеличавана.

Очакванията са Общината да стартира да депонира в пъти по-малко боклук на районното хранилище, а това значи и в пъти по-малко заплатени суми. Спестените пари ще се влагат в закупуване на нова техника и съдове, както и за възстановяване на дейностите по сметосъбиране.

Надяваме се жителите да проявят умишлено отношение и съвместен надзор!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР