Община Търговище се включва в Националната кампания Научи симптомите на

...
Община Търговище се включва в Националната кампания Научи симптомите на
Коментари Харесай

Община Търговище се включва в Националната кампания „Научи симптомите на инсулт! Всяка минута е ценна!“

Община Търговище се включва в Националната акция „ Научи признаците на инсулт! Всяка минута е скъпа! “.

Тя се провежда от Асоциацията за инсулт и афазия в България под егидата на Министерството на здравеопазването. Поводът е 29 октомври, Световният ден за битка с инсулта.

Чрез акцията във фокуса на публичното внимание се слагат признаците на инсулт, с цел да бъдат те разпознати в точния момент. Така жителите ще могат да подхващат бързи дейности за спасяването на човешки живот.

От през днешния ден, 28 октомври, в Центъра за административно обслужване на Общината е подложен щендер с листовки, описващи първите признаци на инсулт. Поставени са и осведомителни плакати. На общинската видеостена ще се излъчва видеоклипът на акцията, който е оповестен и във фейсбук страницата на Общината.

Хората могат да изтеглят и да се срещнат със специфичното мобилно приложение „ Stroke Riskometer “. С негова помощ могат сами да дефинират степента на риск от инсулт и да се предотвратят възможни последствия за тяхното здраве.

Кампанията се поддържа още от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България, Националното съдружие на общините в България, представители на българския бизнес и общини.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР