Община Свиленград въвежда специална грижа за самотни възрастни, болни и

...
Община Свиленград въвежда специална грижа за самотни възрастни, болни и
Коментари Харесай

Община Свиленград въвежда специална грижа за самотни възрастни, болни и трудноподвижни хора

Община Свиленград вкарва специфична грижа за самотни възрастни, заболели и трудноподвижни хора, оповестиха от локалната администрация, съобщи Българска телеграфна агенция.

На телефони - 0379/7 22 93 и 0886 030 229, нуждаещите се могат да заявят закупуване на хранителни артикули и медикаменти.

Служители на общината и доброволци ще правят извършването на покупки и разноса по домовете. Сутрешните поръчки ще се извършват до следобяд, а следобедните - на идващия ден, разясниха от кметската администрация. Домоуправителите в жилищните блокове и кооперации ще събират информация и ще основават организация за подкрепяне на хората в потребност. Кметовете и кметските наместници в селата ще обобщават поръчките на възрастните хора от обитаемоте места и ще дават лист и средства за закупуването им на чиновниците на Домашния обществен патронаж.

Към момента патронажът обслужва 320 консуматори в града и селата, като разполага с три коли и петима чиновници, припомниха от общината.

Организацията на специфичната грижа е част от ограниченията за противоепидемична отбрана в община Свиленград до 29 март или до анулация на изключителните ограничения от Националния действен щаб и Министерството на здравеопазването.



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР