Община Стара Загора предприема мерки в подкрепа на ресторантьорския бизнес,

...
Община Стара Загора предприема мерки в подкрепа на ресторантьорския бизнес,
Коментари Харесай

Община Стара Загора предлага мерки в подкрепа на най-засегнатите от пандемията бизнеси

Община Стара Загора подхваща ограничения в поддръжка на ресторантьорския бизнес, който беше затворен поради наложените ограничавания за разпространяването на COVID-19. „ Още през миналата 2020 година се обединихме към концепцията, че би трябвало да оказваме помощ на бизнеса в тази тежка обстановка. За всички е тежко, освен 2020, само че и 2021 година минава през особения прочит на пандемията, най-вероятно по този начин ще е и през 2022 г.Искаме да ги подкрепим, когато е най-нужно. Заедно би трябвало да си подадем ръка и да продължим да работим. Тук борбата е за оцеляване “, сподели по време на нарочна конференция кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Той изясни, че са извършени редица срещи със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и е създаден пакет от ограничения, които да понижи разноските на един от най-тежко засегнатите бизнеси.  
„ Направихме изследвания какво може да предприемем по закон, с цел да облекчим бизнеса. На идната сесия на Общински съвет ще внесем за разискване и гласоподаване предложение, в което за времето, когато фактически не са работили заведенията, да им бъде опростена такса боклук, тъй като когато един обект не работи, то той не генерира боклуци “, уточни като първа мярка градоначалникът. Той изясни, че ще бъде направена специфична декларация, която ще бъде подавана към локалната администрация от представителите затворените бизнеси. По този метод ще бъде допустимо освобождението от такси за сметосъбиране и сметоизвозване.  
 Откриха контактен център за поддръжка на популацията в пандемията Откриха контактен център за поддръжка на популацията в пандемията
Контактен център за поддръжка популацията при превъзмогване на последствията от пандемията от COVID-19 бе открит в Секретариата на Областни...
Тодоров добави, че ще бъдат освободени от възнаграждение на месечен наем стопанисващите общински обекти, които са били затворени по време на локдауна. Ползвателите на тротоарно право ще заплащат едвам 30 % от наемите на площта, която употребяват през цялата 2021година, което значи че ще се понижи със 70 % дължимите суми. „ Площта, която е избрана, не може да се употребява оптимално, заради спомагателните условия за отдалеченост сред масите “, изясни още кметът. Той уточни още, че за обекти, за които е било заплатено за удължено работно време, ще бъдат върнати платените такси. 
Като последваща мярка се планува удължение на периода за категоризация на обекти. „ През 2021 година изтича категоризацията на 57 обекта като към този момент на 17 от тях са възобновени, а за останалите 40 ще се даде най-благоприятен период за осъществяване на избраните действия, с цел да няма скупчване и опашки “, изясни Тодоров.  

Градоначалникът е безапелационен, че обстановката е доста динамична и се следи непрекъснато. „ Ние ще се стремим всички бизнеси на територията на общината да работят колкото е допустимо по- дълго и да не прибягваме към крайности “. Той прикани хората да съблюдават ограниченията и да имат вяра на науката и лекарите, а не на подправени вести. „ Само по този метод ще може по-бързо да излезем от тази обстановка “, добави Тодоров.  
 COVID-19: Над 57 000 дози от имунизацията на AstraZeneca дойдоха у нас COVID-19: Над 57 000 дози от имунизацията на AstraZeneca дойдоха у нас
57 600 дози от имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca дойдоха през днешния ден, 19 февруари в „ БулБио-НЦЗПБ “. Те са разпределени к...
Благодарност към направените от администрацията ограничения изрази ръководителят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора Вени Петрова, която уточни, че браншът постоянно е имал извънредно добър разговор с кмета на Община Стара Загора и неговия екип.
Направените оферти ще бъдат разисквани и гласувани на постоянната мартенска сесия на Общински съвет Стара Загора.  
На срещата участваха още зам.-кметовете Милена Желева и Красимира Чахова, както и секретарят на локалната администрация Делян Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР