Община Созопол подготвя терен от 8 декара, на който ще

...
Община Созопол подготвя терен от 8 декара, на който ще
Коментари Харесай

Община Созопол подготвя терен с отстъпено право на строеж за крайно нуждаещи се жители на Равадиново

Община Созопол приготвя терен от 8 декара, на който ще се обособят към 16 имота, подобаващи за отдаване с отстъпено право на градеж на извънредно нуждаещи се поданици на Равадиново. Това разгласи кметът на крайморската община Тихомир Янакиев (на снимката) по време на среща с жителите на селото, оповестиха от администрацията. По думите на Янакиев теренът е определен след обширен разбор на общинската благосъстоятелност, изработен през 2023 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Срещата бе проведена след оповестяването на желанието на община Созопол да обособи общински склад за дърва в различен собствен имот в местността „ Халваджи дол “, също с съвсем същата повърхност (7,8 декара). Той е земеделска земя, избрана като изоставена равнища. Кметът на Равадиново Иван Пазвантов изрече недоволството си от проектите на общината. Според него този имот би могъл да се раздели на по-малки и да се раздаде с отстъпено право на градеж на обществено слаби фамилии.

Кметът на общината Тихомир Янакиев и зам. -кметът Андрей Николов обясниха, че на въпросния терен е била направена инспекция, взаимно с шефа на Оперативна програма „ Общински гори и озеленяване “. Тя е открила, че целият парцел се употребява без правно съображение от частно лице. По време на срещата в Равадиново шефът на „ Общинско горско дружество “ Илия Янгьозов съобщи, че в склада на общината, който ще се построи в селото, ще се режат и цепят дървата, които се отпускат на обществено слаби жители на по-ниска цена от пазарната.

По този метод в Созопол и Черноморец към този момент няма да се доставят на метровки на куб.м., а на звук, което ще спести шума от рязането, отпадъците, които се изхвърлят в контейнерите и повреждането на тротоарите. Жителите на Равадиново също ще могат да се употребяват от тази услуга, показаха от община Созопол.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР