Община Сопот ще възобнови провеждането на публични срещи с обществеността

...
Община Сопот ще възобнови провеждането на публични срещи с обществеността
Коментари Харесай

Сопот възобновява общественото обсъждане по важни теми

Община Сопот ще възобнови провеждането на обществени срещи с обществеността по тематики, които са значими за развиването на град Сопот и село Анево. Срещите бяха прекратени при започване на зимния сезон през 2020 година поради противоепидемичните ограничения и невъзможността за събиране на хора в закрити пространства. С настъпването на пролетта и стопляне на времето организацията на публично разискване на пл. „ Иван Вазов “ още веднъж е допустима. Това съобщи кметът на подбалканската община Деян Дойнов.

Общинската администрация дава в задатък някои от тематиките, които следва да бъдат показани. Както " Марица " писа наболелите въпроси, свързани с ръководството на общинската болница и нерегламентираните сметища, са изключително значими и ползата към тях е голям.

Икономическото развиване на общината е тясно обвързвано с туризма, инфраструктурата и положителната финансова непоклатимост, по тази причина ежемесечно ще бъдат представяни информации за приходната и разходната част на бюджета.

Община Сопот ще осведоми навреме жителите за хода на правосъдните каузи, в които тя взе участие като страна, съобщи кметът Дойнов.

Сред главните тематики се подреждат и главните действия в секторите обучение, обществени действия и спорт.

Село Анево ще бъде включено в публичните срещи в Сопот, само че и ще има независими такива, когато има мотив.

Предстои и осъществяване на срещи в огромните квартали.

Очаква се първите срещи да се проведат през месец май, само че съответни дати ще бъдат конкретизирани, когато епидемиологичната конюнктура разреши това. От общината обявиха, че в това време всички жители могат да показват своето мнение, да оферират тематики, които да бъдат включени в срещите, и да задават въпроси документално по e-mail: и
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР