Община Смолян оповести позорен списък на зарязаните по улиците брички.

...
Община Смолян оповести позорен списък на зарязаните по улиците брички.
Коментари Харесай

Разчистват колите на трупчета в зелени площи на Смолян

Община Смолян оповести " срамен " лист на зарязаните по улиците брички. Управата организира поредна акция за унищожаване на излезлите от приложимост МПС, паркирани на терени общинска благосъстоятелност. Със заповед на кмета Николай Мелемов, комисия от чиновници на Общината, районно управление (на МВР) - Смолян, бранш „ Пътна полиция “ и представител на компания „ Томов Трейд “ ЕООД сложиха наставления за установените излезли от приложимост моторни транспортни средства, намиращи се в парцели общинска благосъстоятелност.

На " стената на рева " са изредени 10 автомобила с имена на улици и съответни фотоси. Повечето от тях са без регистрационен номер и зарязани в зелени площи.

" Собствениците на такива МПС е належащо да подхващат дейности за преместването им на терен, частна благосъстоятелност или да ги предават в центрове за разкомплектуване. При несъблюдение излезлите от приложимост коли ще бъдат превозени до площадка за краткотрайно предпазване и разкомплектуване и на притежателите им ще бъдат налагани наказания в размер от 300 до 1000 лева

Съгласно Наредбата за ръководство на отпадъците в община Смолян се не разрешава съхраняването на излезли от приложимост МПС по тротоари, улици, площадки, публични паркинги и зелени площи. Тези бракувани коли заемат паркоместа, пречат на придвижването и също така затрудняват компаниите за снегопочистване, предизвестяват от общината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР