Община Сандански започна подмяна на уличното осветление във всички 52

...
Община Сандански започна подмяна на уличното осветление във всички 52
Коментари Харесай

LED осветление в Сандански, в Мелник – в унисон с архитектурата

Община Сандански стартира замяна на уличното осветяване във всички 52 обитаеми места. Близо 3000 осветителни тела ще бъдат заменени с енергийно ефикасни LED лампи.

Фирмата, която завоюва публичната поръчка, към този момент стартира демонтажа на старите улични лампи, като паралелно ще бъдат поставяни и новите LED осветителни тела.

В община Сандански има 52 обитаеми места, едно от които е и Мелник, разгласен за град музей поради неповторимата си архитектура, природа и богата история. Там новото осветяване ще бъде в унисон със старинната атмосфера.

Целият план за замяна на уличното осветяване предвижда да бъдат сложени 2850 енергоспестяващи осветителни тела, което ще понижи разноските за електрическа енергия и консумативи и ще промени образа на обитаемоте места, декларират от община Сандански, която финансира реализацията на плана със лични средства.

Новата осъвременена система за улично LED осветяване ще промени образа на обитаемоте места в тъмните часове на денонощието, ще усъвършенства изискванията за придвижване на моторни транспортни средства и пешеходците и доста ще понижи годишните разноски за електрическа енергия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР