Община Русе ще получи компенсации за тока от правителството и

...
Община Русе ще получи компенсации за тока от правителството и
Коментари Харесай

Община Русе няма да намалява уличното осветление

Община Русе ще получи обезщетения за тока от държавното управление и през януари и за момента не възнамерява понижаване на уличното осветяване. По мотив непрестанно възходящите цени на електрическата енергия кметът Пенчо Милков свика среща с кметовете на дребни обитаеми места. Една от главните ограничения, които могат да оказват помощ на дребните кметства да покрият енергийните си разноски, е подмяната на часовите системи за контролиране на осветлението с нови. Ще се създадат инспекции по трафопостовете за непозволено пренасочване на сила от семействата, защото в някои от селата потреблението продължава да пораства, макар че всеобщо осветителните тела са сменени с енергоспестяващи.

Друго предложение бе решаването на енергийния проблем в дълготраен проект посредством построяването на фотоволтаици върху здания или празни общински терени в Мартен и селата. От диалога на кмета Пенчо Милков с представители на Националното съдружие на общините стана ясно, че се работи за смяна в Програмата за компенсиране на небитовите консуматори. От НСОРБ упорстват като предоставящи публични богатства на жителите общините да получават по-голяма помощ, тъй като те са " обществени " консуматори, а сега се смятат за " небитови ", каквито са комерсиалните сдружения.

Кметът на Русе съобщи, че обстановката се следи непрестанно и при нужда ще бъдат взети навременни ограничения. В мощ е и заповедта му от декември за икономии при използването на електрическа енергия в другите дирекции и звена на общината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР