Община Русе се извинява на пътниците за закъснения на някои

...
Община Русе се извинява на пътниците за закъснения на някои
Коментари Харесай

Забраниха спирането и престоя на автомобили от пътен възел „Охлюва“ до пътен възел „Христо Ботев“

Община Русе се извинява на пасажерите за закъснения на някои от линиите, нередовното им осъществяване и редица неудобства за жителите

Община Русе сложи пътни знаци, забраняващи прекъсването и престоя на моторни транспортни средства по бул. „ България “ в посока Дунав мост в сектора сред пътен възел „ Охлюва “ и пътен възел „ Христо Ботев “.

Решението се постанова по отношение на образувалите се километрични опашки от тирове в региона. Разположени в най-дясната лента, те прекъснаха връзката на тролейбусите на „ Общински превоз Русе “ ЕАД с контактната мрежа и изцяло блокираха достъпа им до спирките и жителите.

Това докара до закъснения на някои от линиите, нередовното им осъществяване и редица неудобства за русенци, за които Община Русе сервира своите извинения.

Веднага след установяването на казуса, бе проведено изключително неприсъствено съвещание на Комисията за организация и сигурност на придвижването, на което бе взето решение за разполагането на пътните знаци. В незабавен порядък те бяха направени от Общинско дружество „ Комунални действия “ и задачата е след слагането им да не се стига до наново затруднение на пътната конюнктура.

Във връзка с ежедневното прекосяване на над 3 хиляди тежкотоварни коли на ден през Русе, общинското управление изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. На работна среща предишния петък той пое ангажимент да показа пред сътрудниците си от Министерски съвет предлагането на кмета Пенчо Милков опашките от камиони да бъдат отмерено разпределяни навътре в страната чрез съгласуваност сред способените органи на вътрешното, районното и транспортното министерство в лицето на Полицията, АПИ и ДАИ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР