Община Русе предизвиква творческия талант на всички изкушени от фотографията

...
Община Русе предизвиква творческия талант на всички изкушени от фотографията
Коментари Харесай

Община Русе обявява конкурс за снимка на тема „Обичам движението“

Община Русе провокира креативния гений на всички изкушени от фотографията с конкурс за фотография на тематика „ Обичам придвижването “. Той се осъществя по план „ Sports for Green Deal “ по стратегия Еразъм Спорт.Основните му цели са да се даде опция да бъдат събрани разнообразни гледни точки към спорта и дейностите навън, които да демонстрират дейния метод на живот като мечтана и привлекателна активност, да се увеличи осведомеността по отношение на ролята на спортните действия за възстановяване на физическото и психическото богатство, както и да се насърчи дейното поданство и по-отговорното към околната среда държание.

В състезанието могат да се включат пълнолетни лица от цялата страна и пребиваващи в България. Могат да бъдат изпращани до 3 фотографии, представящи интерпретация на тематиката, като упованията са фотосите да запечатват миг на интензивност – спорт, танц или игра, които да предават положително обръщение. Участниците се предизвикват да уловят и запечатат с обективите си невероятни и вдъхновяващи моменти от спортни и развлекателни действия, провеждани навън.

Снимките за фотоконкурса би трябвало да са не по-стари от 3 година (2021, 2022 или 2023 г.). Те би трябвало да са в цифров формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат съпроводени от къс текст до 200 знака, описващ мястото, обстановката и историята на фотографията. Големината на изображението би трябвало да бъде нe по-малко от 3000 и не по-голямо от 5000 пиксела по дългата страна. Резолюцията да е не по-малка от 200 dpi, като файловете не би трябвало да са по-големи от 10MB. Всеки създател следва да може да даде първоначален файл (снимка в автентичен размер).

Допускат се следните спомагателни обработки на фотографията: обработка на бляскавост и контраст; изостряне на изображението; прекадриране на фотографията.За присъединяване в състезанието няма да бъдат одобрявани фотоколажи, както и фотоси, които са жестоко ретуширани цифрово или съдържат в допълнение прибавени надписи и графики.Организаторите си резервират правото да не позволяват до присъединяване в състезанието фотоси, които не дават отговор на заложените минимални механически параметри, отвън тематиката на състезанието или в несъгласие с общоприетите морални правила.

Регистрацията за присъединяване и изпращането на фотоси става на адрес[email protected]. Всеки участник ще получи на електронната си поща удостоверение за сполучливо осъществената регистрация, както и тази на снимковия материал.

Към всяка фотография, участваща в състезанието, би трябвало да има следната информация:

- заглавие на снимката;

- име на автора;

- текст, описващ мястото, обстановката и историята на фотографията (до 200 знака);

- година на заснемане;

- телефон за връзка.

Участниците в състезанието могат да изпращат единствено фотографии, направени от тях самите и върху които имат авторски права. При предявени искания от трети лица, създателят на предоставената снимка носи цялостна отговорност. С изпращането на снимка участниците дават единодушието си Община Русе да употребява безплатно изображенията в промоционални и осведомителни материали, свързани с активността на локалната администрация.

Конкурсът стартирана 9 август, като крайният период за изпращане на фотосите едо 23:00 часа на 8 септември. Критериите за оценка са: принадлежност към тематиката на състезанието, естетическо осъществяване, автентичност и образно влияние.

Жури, включващо професионален фотограф, представители на Община Русе и други, ще прави оценка получените фотографии и ще дефинира тримата спечелили, които ще получат, както следва: 1 място - камера GO pro; 2-ро място – стабилизатор (гимбал); 3-то място – фотораница.

Наградите ще бъдат оповестени и връчени на специфична гала при разкриване на галерия, в която ще вземат участие първите 10 класирани фотографии.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР