Община Русе желае да формира траен интерес у децата ни,

...
Община Русе желае да формира траен интерес у децата ни,
Коментари Харесай

Учители от Русе получиха сертификати за обучението си по роботика

Община Русе желае да образува дълготраен интерес у децата ни, които след време да останат тук, давайки от своите познания и умения за богатството на града, сподели заместител – кметът Енчо Енчев

На гала в Русенския университет „ Ангел Кънчев “ учители от съществени и междинни учебни заведения в Русе получиха документи за завършилото си образование по роботика.

Това е поредна стъпка от огромната самодейност на Община Русе за въвеждането на роботиката като част от просветителния развой на 3 и 4 клас във всички учебни заведения от общината. Тя се реализира с поддръжката на висшето образователно заведение, чиято катедра „ Телекомуникации “ е създала особено курса „ Обучение на учащите “.

В края на предходната година в границите на два месеца преподавателите по математика, осведомителни технологии и компютърно моделиране от русенските учебни заведения участваха в STEM курса по роботика, основан от доцент доктор Пламен Захариев и доцент доктор Георги Христов - „ Роботика с micro:bit “. В него учителите се срещнаха с образователната стратегия и особеностите на другите хардуерни платформи и среди за блоково програмиране.

Партньорът на Русенския университет „ Вистеон Електроникс България “ подари по време на церемонията микроконтролери „ micro:bit “ и роботизирани платформи „ micro:mаquееn “ за осъществяване на занятия по роботика с учениците.

На срещата участваха заместител – кметът Енчо Енчев, заместител – ректорът проф. доктор Пламен Даскалов, шефът на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество Велислав Йончев, началникът на РУО – Русе доктор Росица Георгиева, националният представител проф. Михаил Илиев, Иван Михайлов – шеф на „ Вистеон Електроникс България “, както и представители на образователните заведения в града.

„ Община Русе желае да образува дълготраен интерес у децата ни, които след време да останат тук, давайки от своите познания и умения за богатството на града “, сподели заместник-кметът на Русе.

Енчо Енчев благодари и на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ за взаимната работа.

Припомняме, че забележителна част от образованието по роботика завърши и за педагогическите експерти от детските градини, където към този момент се организират действителни занимания с децата. Община Русе поддържа и предизвиква процесите за усилване на нововъведенията, започващи от ранна възраст, минаващи през учебното обучение и намиращи своя логически свършек в Русенския университет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР