Община Родопи изплаща със свои средства възнагражденията на участвалите в

...
Община Родопи изплаща със свои средства възнагражденията на участвалите в
Коментари Харесай

Община „Родопи” плаща от собствения си бюджет заплатите на членовете на СИК, няма да чака МФ

Община „ Родопи ” изплаща със свои средства възнагражденията на участвалите в изборните комисии на СИК през изборите на 2 април. Това съобщи пред TrafficNews Пенка Димитрова, която е основен счетоводител на общината.
Прочетете още
Припомняме, че Община „ Родопи ” остана единствената община, която не е изплатила дължимата сума за работата на членовете на СИК. Близо 80 000 души се включиха в изборния развой тази година, като изплащането на възнагражденията на членовете започва една седмица след края на изборите, това обаче не се случи на територията на тази община.

Причината за това е дефицит на средства, които е трябвало да бъдат отпуснати от Министерство на финансите. След поредност от сигнали до медията ни от жители във връзка забавянето в изплащането, кореспондент на TrafficNews се свърза с основната счетоводителка на съответната община.

Тогава тя съобщи, че на 27 януари е изискана информация за броя на лицата, които ще вземат присъединяване в изборния ден. След като е бил изчислен техният брой, на 18 февруари им е била предоставена сумата от 124 408 лева Членовете на секционните изборни комисии се назначават от районните изборни комисии в състав ръководител, секретар и до 5 членове. Впоследствие обаче броят на членовете в изборните комисии е повишен от седем на девет.

„ При тези условия се наложи да пожелаеме още средства от Министерството на финансите,тъй като тази сума не доближаваше за всички. Така сумата, която ни бе нужна, с цел да изплатим възнагражденията на всички членове стана 136 977 лв., като към този миг не ни доближават 12 569 лв. от първичната сума ”, заяви Димитрова.

Тя добави, че при тези условия няма по какъв начин да преведат сумата единствено на част от членовете, защото това би било непочтено по отношение на останалите. Поради тази причина изчакват да им бъде преведена цялостната сума, която е нужна за изплащането на възнаграждението на всички членове.

„ Сигнализирах няколко пъти до Министерството на финансите, само че и до ден сегашен нямаме преведени пари. Отговориха ни, че към този миг им е по-голям бюджетът, само че въпреки всичко ще се опитат след празниците да изплатят останалата сума ”, разяснява тя.

Димитрова съобщи още, че в случай че това не се случи след този интервал, то от съответната община ще бъдат принудени да изплатят сумата посредством лични средства, които по-късно да им бъдат обновени от министерството.

Въпреки, че празничните дни изминаха, пари не са преведени до съответната община. По тази причина от общината стартират изплащането на възнагражденията от своя бюджет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР