Община Разград подготвя тридневен празник за децата по повод Първия

...
Община Разград подготвя тридневен празник за децата по повод Първия
Коментари Харесай

„Шарената въртележка“ – тридневен празник за децата на Разград

Община Разград приготвя тридневен празник за децата във връзка Първия юни – Денят на детето.

Празничният детски фестивал „ Шарената въртележка “ се провежда взаимно с ЦПЛР Център за работа с деца, стартира на 31 май, продължава точно на детския празник Първи юни, а третата част ще се организира на 4 юни, самодейността при нея е на Зоокът Разград и Приюта за бездомни животни и скитащи кучета.

В първия фестивален ден опция за изява ще имат дребните художници. От 17,30 ч. на 31 май, вторник, пред ХГ “Проф. Илия Петров “ стартира рисунката на стативи на тематика „ Пъстър, пъстър детски свят “. Участниците в проявата ще би трябвало да се запишат авансово до 12,00 ч. на 30 май в ЦПЛР-ЦРД и на тел. 0889358192. Както и предходната година, и през тази рисунките ще станат част от непрекъснатата галерия сред Панчоолу моста и кръговото кръстовище в центъра на Разград.

В 18,30 ч. още веднъж пред Художествената изложба е обичайното връчване на Годишните награди на ЦРД.

На 1 юни децата на Разград ще могат да се повозят на признака на празника – шарената въртележка. Тя дружно с надуваем батут ще бъде инсталирана пред Общинския културен център. Двете уреди ще се употребяват против алегорично възнаграждение от 1 лев. Фирмата, която обезпечава атракционите, ще даде част от събраните средства за подкрепяне на лекуването на 17-годишния Мартин Христов, по този начин на процедура ще бъде осъществен правилото „ Деца оказват помощ на деца “.

Между 11,00 и 14,00 ч. пред Общинския културен център ще има презентации на предучилищното обучение в Разград, а сред 15,00 и 18,00 ч. – работилнички на ЦРД, СУ “Христо Ботев “, ОУ “Васил Левски “, ОУ “Н. Икономов “, ОУ “Н.Й.Вапцаров “, ОУ “Отец Паисий “, ОУ “Ив.С.Тургенев “ и учебно заведение „ Европа “.

В 18,00 ч. стартират уроците по национални танци, озаглавени „ На хорце с „ Хорце “. Ще ги водят ръководителите на ДТШ “Хорце “ към ЦРД Жулиета Иванова и Румен Иванов.

Празничният ден приключва шарено – с „ Цветна хала “ в 18,30 ч. Инициативата на Сдружение с нестопанска цел “Фабрика детските фантазии “ имаше две свои издания преди пандемията и събра интереса на дребните поданици на града. Тази година не е в парка, а пред ОКЦ. Всеки искащ против подписана декларация ще получи по едно цветно прахче, всички ще бъдат разпръснати по едно и също време във въздуха. Освен „ Фабрика Детските фантазии “ уредник на това фестивално събитие е образователно-увеселителният център „ Палавата панда “.

„ Фабрика детските фантазии “ ще забавлява малчуганите и в третия фестивален ден – 4 юни, събота. Той е озаглавен „ Забавен ден с моя домакински любим “ и се провежда от Община Разград, Зоокът Разград и Приюта за бездомни животни и скитащи кучета. Ще стартира с конкурс „ Моят домакински любим “, който ще се организира в региона на Ронда в Градския парк. Записването за него ще е сред 9,00 и 10,30 ч. на 4 юни. Само при записване с домакински любим куче ще е належащо показване на паспорт за регистрация. Възможно е и авансово записване на тел. 084 618 251. Конкурсът стартира в 11,00 ч., а награждаването ще е в 13,00 ч. След нещо ще има и киноложка галерия, демонстрации на полицейски кучета. Там ще бъде подредена и изложбата от първия фотоконкурс на тематика „ Моят лаещ любим “.

В 13,30 ч. привет към участниците в „ Забавен ден с моя домакински любим “ ще оправят музикални гении от ЦРД.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР