Община Пловдив започва информационна кампания, която да увеличи дела на

...
Община Пловдив започва информационна кампания, която да увеличи дела на
Коментари Харесай

Община Пловдив започва екокампания сред малките търговски обекти

Община Пловдив стартира осведомителна акция, която да усили каузи на разделното събиране на хартиени боклуци от дребните търговски обекти, оповестиха от пресцентъра на институцията след среща на зам.-кмета по екология Анести Тимчев и ръководителите на Оперативна програма " Чистота ", рециклиращите компании " Екопак " и " Булекопак ".

Малките търговски обекти генерират сериозен размер от картонени боклуци ежедневно, които съгласно общинската разпоредба имат право да изхвърлят в цветните съдове за разделно събиране, само че вместо това те пълнят контейнерите за битови боклуци.

Според специалисти от рециклиращите компании огромен % от хартията, изхвърлена в общите контейнери, става негодна за преработване и се постанова да бъде депонирана. Затова подобряването на събирането й ще помогне за понижаване на размера от боклуци, които се депонират на сметищата Цалапица и Шишманци.

На срещата е станало ясно, че Община Пловдив ще изготви писма до шефовете, с цел да получи от всеки един обект подробна информация за реда на събиране и изхвърляне на хартиените боклуци.

От Общината напомнят, че в случай че търговски обекти генерират по-големи количества такива боклуци могат да сключат контракт с лицензирана компания, която да ги извозва, каквито имат огромните вериги, хипермаркетите и моловете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР