Община Пловдив спечели проект за 1,5 млн. лв. за интеграция

...
Община Пловдив спечели проект за 1,5 млн. лв. за интеграция
Коментари Харесай

Голям успех за Община Пловдив, спечели проект за 1,5 млн. лв...

Община Пловдив завоюва план за 1,5 млн. лева за интеграция на уязвими групи

Община Пловдив завоюва план за социално-икономическа интеграция на уязвими групи посредством усъвършенстван достъп до обучение, претовареност и здраве. Безвъзмездната финансова помощ, която общината ще получи по плана, е в размер на 1 563 955 лева като продължителността е 18 месеца.

Договорът бе връчен на зам.-кмета по обществена политика Георги Титюков в Министерство на труда и обществената политика /МТСП/ от зам.-министъра в МТСП Иван Кръстев и зам.-министъра на образованието Евгения Пеева-Кирова.

Проектът има за цел да осъществя цялостна стратегия за социално-икономическо включване на уязвими етнически малцинства в Община Пловдив посредством обезпечаване на усъвършенстван достъп до обучение, претовареност и здраве. Субсидираната претовареност ще понижи равнището на беднотия измежду етническите малцинства и в същото време ще обезпечи достъп до пазара на труда за служащите с ниска подготовка. Професионалните образования, които ще бъдат извършени по плана, целят да подобрят мотивацията и компетентностите на хората от целевата група, както и да покачат тяхната склонност за претовареност посредством надграждане на професионалните им умения.



Чрез осъществяване на плана ще бъде подкрепено общественото включване на деца от етнически малцинства посредством повишение на тяхната мотивация и присъединяване в просветителни, културни и спортни действия, както и възстановяване на владеенето на български език. Безвъзмездната финансова помощ ще бъде употребена и за благоустрояване на образователната среда на децата и стимулиране на техните артистични и спортни достижения. Работата с родителите е различен значим аспект от плана, който ще поддържа групови просветителни действия, включващи както деца, по този начин и родители.

Половината от средствата по плана са планувани за разкриване на щатни бройки в Оперативна програма " Градини и паркове ". Парите са предопределени за образование и хонорари на 77 хигиенисти и озеленители, които ще получат опция за непрекъсната работа.

На връчването на контракта участва и шефът на Дирекция " Социална политика " към Община Пловдив Веселина Ботева.

Проект „ Социална-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Пловдив посредством усъвършенстван достъп до обучение, претовареност и здраве “ се осъществя в границите на Компонент 2 на Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020 година и Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014 – 2020 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР