Община Пловдив ще изчака становище от Министерството на културата за

...
Община Пловдив ще изчака становище от Министерството на културата за
Коментари Харесай

Дом за операта чака становище от МК

Община Пловдив ще изчака мнение от Министерството на културата за терена до зала Колодрума, препоръчан за построяването на Дом за пловдивската опера.

Това стана ясно след извършената през днешния ден среща сред кмета Здравко Димитров, зам.-кмета по просвета Пламен Панов и Любозар Фратев и арх. Илко Николов от фондация „ Дом за пловдивската опера “.

Предстои нова среща в този формат откакто принципалът на операта излезе с решение.

„ Моето персонално мнение е, че теренът е подобаващ, само че дано Министерството на културата, както е редно, да даде своето мнение “, акцентира кметът Здравко Димитров.

„ Цяла Европа приказва за денцетрализация на културата и построяването на нова опера наоколо до зала Колодрума е стъпка в тази посока “, съобщи от своя страна зам.-кметът Пламен Панов.

Фондация „ Дом за пловдивската опера “ през днешния ден внесе своето мнение по тематиката. В него се предлага основаването на работна група, която да изследва градоустройственото и обемно-пространствено ситуиране на постройката.

„ Предложеното от кмета Здравко Димитров място е с добра транспортна комуникативност, дава опция за положителни архитектурни решения, само че е противоречиво поради функционалностите на постройка като опера или спектакъл. Те са представителни и нормално сходни сгради са в центъра “, изясни Любозар Фратев.

Илко Николов обърна внимание, че въпреки всичко след 6 години има препоръчан терен, което е насочна точка за стоежа за нова опера.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР