Община Пловдив реагира светкавично на гневната декларация от страна на

...
Община Пловдив реагира светкавично на гневната декларация от страна на
Коментари Харесай

Кметът: Пълният проект за стадион Христо Ботев идва на 15 фе...

Община Пловдив реагира стремително на гневната декларация от страна на почитателите на Ботев за забавения градеж на клубния стадион. Кметът на града Здравко Димитров посредством пресслужбата си разпрати информация, че цялостният план за оборудването ще е подготвен на 15 февруари.

Предлагаме ви мнението на Здравко Димитров и Община Пловдив без редакторска интервенция:

В средата на този месец проектантът арх. Георги Савов ще входира цялостната модифицирана планова документи за стадион „ Христо Ботев “ в община Пловдив. Савов удостовери пред кмета Здравко Димитров крайния период, макар здравословните проблеми в екипа си, дружно с настоящите количествени сметки. Това стана ясно на днешната регулярна среща, на която участваха Здравко Димитров, заместник-кметът Пламен Райчев, основният проектант Димитър Ахрянов, шефът на компанията реализатор Илиян Филипов, проектант Савов и надзорникът Атанас Ангелов.

„ На базата на новите количествени сметки ще бъде остойностена работата по плана и ще стане ясно какъв размер от строително-монтажните действия ще бъдат осъществени с отпуснатите от страната 25 млн. лева с Данък добавена стойност. Търсим всички разновидности да бъде построена и козирка на целия стадион, с което да удовлетворим желанието на почитателите “, разяснява кметът Здравко Димитров. Той предложения на идната среща идния вторник представители на ПФК „ Ботев 1912 “ АД, които да се срещнат с напредъка на дейностите по плана. По-рано на оперативка при зам.-кмета Райчев представители на ОД на Министерство на вътрешните работи и работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ се срещнаха с плана и дадоха своите рекомендации, според сигурността на феновете и готовност на оборудването против хулигански изстъпления.

Преградни огради към бранша за посетители, високи минимум 2,5 м., както и предугаждане на план за видеонаблюдение, обхващащо всички седящи места и подстъпите към стадиона, бяха рекомендациите на началника на бранш „ Специализирани полицейски сили “ гл. контрольор Красимир Антонов. Старши контрольор Йордан Ангелов – шеф група ДПК към „ ПБЗН “ изиска пожарни хидрантни кранове наоколо до терена, с цел да бъдат употребени при положение на потребност за зареждане на дежурните противопожарни коли.

Проектът за видеонаблюдение ще бъде входиран за координиране в полицията незабавно откакто бъде подготвен. Кметът Здравко Димитров и изпълнителят на дейностите по плана Илиян Филипов разгледаха опцията за разработване на олекотена покривна структура от винил, с каквато е затрупан стадионът на „ Бешикташ “ в Истанбул. Такава структура няма да наруши изискванията на публичната поръчка, само че може да форсира доста завършването на козирката.

Свързани вести Феновете на Ботев: Завършването на Колежа става мираж! Ще търсим отговорност!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР