Община Пловдив пусна интересна обществена поръчка, видя Plovdiv24.bg. Администрация ще

...
Община Пловдив пусна интересна обществена поръчка, видя Plovdiv24.bg. Администрация ще
Коментари Харесай

След десетките служебни коли община Пловдив си купува каравана

Община Пловдив пусна забавна социална поръчка, видя Plovdiv24.bg . Администрация ще купува не какво да е, а каравана. По-скоро домът на колела ще бъде причислен към Оперативна програма “Младежки център " - Пловдив, а възложител е заместник-кметът Георги Титюков.

Прогнозната стойност на поръчката е 50 000 лв. с Данък добавена стойност, а задачата на закупуването е за потребностите и активността на общинското дружество, което развива разнообразна активност с младежи от страната и чужбина, провежда разнообразни конференции, планове и обмяна на опит. Чрез закупуването ѝ младежките екипи от Младежки център - Пловдив ще реализират по-широк кръг действия, като: мобилна библиотека, интеракции " деца-родители “, акции по места и други, планувани в пакета от нови услуги на центъра.

Интересното е, че съгласно условията и техническите спецификации караваната би трябвало да разполага с жилищна част, която да е 5,5 кв.м., с 4 възможни места за спане, планува се спалня и холова гарнитура.

Обществена поръчка се организира в осъществяване на план " Младежки център Пловдив – мощен фактор за локално развиване “ по Програма " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “.

На пръв взор забавна и разнообразна концепция, като изключим жилищната част, само че неотдавна Ви. Така вместо да даваме пари за спомагателни “придобивки " - детски площадки и каравани, не е ли по-добре да оправим и поддържаме наличните такива.

Ще напомним и че преди време община Пловдив закупи водна атракция - драконови лодки на стойност 23 000 лв., които трябваше да служат за атракции и да са с благоприятни условия за наемане от пловдивчани. Много малко от тях знаят обаче за съществуването на тази “атракция ". са излизали по вода има-няма 5 пъти, а през останалото време стоят в хангарите. 

Ако прибавим и, за което се търсеше мотор, след това се търсеше водач и за което бяха дадени 138 000 лв., то можем да кажем, че има доста нецелесъобразно изхарчени обществени средства в ресора на господин Титюков. - 

Надяваме се, че караваната няма да бъде прибрана в нечий гараж и няма да забележим на някой плаж член на общинското управление на Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР