„Община Пловдив не е спирала да работи, за да реши

...
„Община Пловдив не е спирала да работи, за да реши
Коментари Харесай

Започват ремонт на Рогошко шосе с 4 млн. лева, останалите 12 ще се търсят от Европа

„ Община Пловдив не е серпантина да работи, с цел да реши казуса с Рогошко шосе. Знаем какво е положението на пътя и разбираме недоволството на хората. Подготвяме ремонта, който ще стартира през 2022 година”, съобщи зам.-кметът по строителството Пламен Райчев.

Припомняме, че пловдивчани се провеждат във Facebook за митинг поради положението на пътя, като даже считат да заведат групов иск.

„ Имахме желанието да създадем цялостния ремонт на пътя през европейските стратегии, защото в тях има заделени съществени средства за съгласуваност сред общините. С това щяхме да спестим над 16 млн. лв., които да отидат за други планове на града. Предвид обаче неприятното положение на пътя, което не търпи отсрочване, ще стартираме с наши средства първия етап”, сподели Райчев. В неговият отдел към този момент се работи по публичната поръчка за реконструкцията, която ще бъде отворена при започване на 2022-а година. Тя ще бъде без обезпечено финансиране, като концепцията е до приемането на бюджета да има определен реализатор. Така през март може да стартира ремонта, в случай че и Общинският съвет утвърди средствата.

„ Имаме подготвен план, той е за 16 млн. лв. и включва цялостната рехабилитация с ново пътно легло, което е подсилено поради интензивния трафик на камиони. Първият стадий ще е от моста на Адата до табелата на Община Пловдив. В това число и двете отбивки към „ Дунапак” и ПИМК, които са в плана. Сумата, която е нужна е към 4 млн. лв., с която ще стартираме ремонта, останалите средства ще ги очакаме през Оперативните програми”, сподели зам.-кметът по строителството.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР