Община Пловдив бе одобрена за получаване на 100% безвъзмездна финансова

...
Община Пловдив бе одобрена за получаване на 100% безвъзмездна финансова
Коментари Харесай

Можем ли и как да спестим от разходите за ток по време на празниците?

Община Пловдив бе утвърдена за приемане на 100% безплатна финансова помощ от 28 млн. лв. по стратегия „ За по-чист въздух! ”. Това е втората част от плана. В момента завършва първата процедура за 14 млн. лв., като по данни от Община Пловдив в над 3600 семейства е осъществена замяна на уредите. Много от климатиците към този момент са инсталирани, като в същото време от общинските администрации провеждат транспортиране на старите кюмбета и камини.

Как се прави подмяната на печките с твърдо гориво на семействата в Пловдив и по какъв начин се управлява замяната им с различни екологични източници на отопление, с цел да се усъвършенства качеството на въздуха, който дишаме в нашия град, е тематика, която в Дарик ще продължим през Новата година.

Важно е да отбележим, че през новия програмен интервал, който би трябвало да стартира през първото тримесечие на 2024 година, с изключение на общоприетите екологични способи на отопление – с климатици, съоръжения на газ и пелети и посредством включване към топлофикация, ще има още една опция - за слагане на фотоволтаични системи, в случай че отоплителната апаратура е термопомпа вид „ въздух-въздух ”.

Въпросът обаче, който интересува всички ни по време на дългите празници и през зимата е: Можем ли и по какъв начин да спестим над 50% от сметките за ток с вярна приложимост на климатиците?

По тематиката работи Маргарита Колешева. Чуйте препоръките на специалистаАнгел Клешев - притежател на една от водещите компании за климатици в Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР