Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството

...
Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството
Коментари Харесай

Плевен се включва в Световния ден на предизвикателството с нощно бягане в парк „Кайлъка“

Община Плевен се причислява към самодейността Световен ден на предизвикването на Международната асоциация „ Спорт за всички “, която се организира в България за 30-а година. За първи път тази година предизвикването към всички участници ще е нощно тичане без спортен темперамент в парк „ Кайлъка “. Спортното събитие ще се организира на 17 май 2023 година, от 20.30 ч. в парк „ Кайлъка “ и се провежда от Община Плевен, Българска федерация Спорт за всички и с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта. Тази година мотото на самодейността е „ 15 минути спорт “, с цел да ни подсети, че макар рестриктивните мерки и натоварения делник, не трябва да подценяваме систематичната двигателна интензивност всеки ден, въпреки и за малко време.

Старт-финалът е на спирка „ Моста “ в парк „ Кайлъка “. Участниците ще бягат по алеите на парка по два маршрута – по-кратък за децата (при предпочитание и за техните родители) и до Летния спектакъл и назад за всички останали. Преди старта първите 200 регистрирани бегачи ще получат светещи гривни за ръцете – с обръщение за повече внимание и отговорност на обществото и най-много на водачите към сигурността на спортуващите навън през летния сезон (бегачи, колоездачи, скейтъри и т. н). Регистрацията е на място от 19.45 часа. За първите 100 участници има обезпечени тениски с логото на събитието.

Проявата е отдадена на Деня на българския спорт 17 май и е част от Спортния календар на Община Плевен за 2023 година Бягането е за всички искащи, без значение от тяхната възраст, пол и обществен статус, тъй като спортът е здраве за всички. Целта е да се насърчат и разпространяват систематичните занимания с физически извършения и спорт и тяхната роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората. Пожеланието на уредниците е плевенчани и гостите на града да изживеят дружно една прелестна и незабравима спортна вечер, като одобряват спорта за предизвикателство, в което е значимо присъединяване, а не успеха.

Присъединете се към самодейността Световен ден на предизвикването на 17 май 2023 година - спортувайте, забавлявайте се, почувствайте удоволствието от спорта!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР