Община Плевен прекратява членството си в сдружението с нестопанска цел

...
Община Плевен прекратява членството си в сдружението с нестопанска цел
Коментари Харесай

Плевен прекратява членството си в Регионален бизнес център

Община Плевен приключва участието си в сдружението с нестопанска цел „ Регионален бизнес център Плевен “. Решението бе признато през днешния ден от Общинския съвет по предложение на локалната администрация.

От 2007 година Община Плевен, в осъществяване на решение на Общинския съвет, членува в Сдружение с нестопанска цел „ Регионален бизнес център Плевен “. Началната обща цел при основаване на сдружението е била подпомагането на започващ дребен бизнес, посредством плана „ Заетост посредством поддръжка на бизнеса “. В предмета на активност са включени изследване и оценка на икономическия капацитет в Плевенския район и опциите му за развиване, изследване и оценка на нивото на бизнес знания и профилирано бизнес образование на актуалните и бъдещите селскостопански производители в района, даване на професионални съвещания и препоръки в региона на активността на сдружението, създаване, образуване и осъществяване на профилирани семинари, курсове и стратегии за образование и други В началния стадий от активността, общината е съдействала финансово за закупуване и на нужна офис-техника и обзавеждане.

Дължимият членски импорт за сдружението се изплаща постоянно от общинския бюджет, като все още неговият размер е 400 лева През последните няколко години, в изискванията на рестриктивните мерки, наложени от епидемиологичната конюнктура, бюджетът и цялостната активност на това съдружие са все по-ограничени. Участието на Община Плевен към сегашния миг е сведено до официално присъединяване в общи събрания, без действителни на практика изгоди за решение на съответни проблеми на локално равнище.

Решението, признато през днешния ден от Общинския съвет, е Плевен да приключи участието си „ Регионален бизнес център Плевен “ и кметът на Общината да подава съответното заявление за това до Управителния съвет на сдружението.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР