Община Плевен е бенефициент по Договор № РД04-90/25.08.2020 г. по

...
Община Плевен е бенефициент по Договор № РД04-90/25.08.2020 г. по
Коментари Харесай

Нова компютърна техника получиха учениците в седемте центъра за настаняване от семеен тип в Плевен

Община Плевен е бенефициент по Договор № РД04-90/25.08.2020 година по Проект „ Подпомагане на просветителния развой в 7 Центъра за настаняване от фамилен вид в община Плевен ” , финансиран от Фонд „ Социална протекция “. Общата стойност на плана е 29 988 лева, които са 100 % безплатна финансова помощ.
Изпълнението на плана цели постигането на непрестанен учебен развой на децата и младежите, които учат и са настанени в обществени услуги, делегирана от страната активност от резидентен вид от I до XII клас посредством обезпечаване на механически средства в седемте центъра за настаняване от фамилен вид в гр. Плевен.
Проектът се финансира от одобрена от Министъра на труда и обществената политика Целева стратегия за подкрепяне просветителния развой на децата и младежите, настанени в обществени услуги, делегирана от страната активност от резидентен вид, и домове за деца, лишени от родителска грижа, която се финансира от Фонд „ Социална протекция ” към МТСП.

В осъществяване на заложените действия са закупени портативни компютри с лицензиран програмен продукт – 28 броя; таблети – 28 броя; мултифункционални устройства – 7 броя, за потребностите на 60 деца в ученическа възраст в седем ЦНСТ в гр. Плевен. Устройствата са предоставени за приложимост в центровете.
Като резултат от осъществяването на плана ще бъдат обезпечени поддръжка за личностно развиване, социализация и непрестанен учебен развой на децата и младежите, настанени в обществени услуги, както и ще се подкрепи тяхната автономия, ще се покачат възможностите им за сполучливо довеждане докрай на образователната година, което е причина за прекосяване в последваща форма на образование и професионална подготовка, както и за по-добри шансове за професионална реализация на пазара на труда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР