Община Пазарджик обяви началото на традиционния конкурс за Националната награда

...
Община Пазарджик обяви началото на традиционния конкурс за Националната награда
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за Националната награда “Райко Алексиев“

Община Пазарджик разгласи началото на обичайния конкурс за Националната премия “Райко Алексиев “. Съревнованието е за хумористични произведения. Ще бъдат връчени три оценки: за лирика - епиграма, легенда или стихотворение, за прозаичност - миниатюра, фейлетон или пай роман, и за подигравка.

Творбите би трябвало да не са оповестени. Те би трябвало да се показват,отпечатани в два екземпляра, а за карикатурите - в оригинал или копие, най-късно до 16 февруари, в дирекция “Образование и просвета “ към Община Пазарджик.

Националната литературна премия за комизъм и ирония “Райко Алексиев ” се присъжда от Община Пазарджик за изцяло литературно творчество и принос в съответния род. Връчва сена всеки 3 години, на 7 ми март – рождения ден на Райко Алексиев.

С оценката се удостояват български писатели. По изключение то може да бъде присъдено на задграничен създател за особени заслуги към българистиката: популяризация, персонално творчество в региона на хумора и сатирата, разбори и изявления, тематично свързани с България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР