Община Първомай търси медици за кабинета за неотложна помощ, който

...
Община Първомай търси медици за кабинета за неотложна помощ, който
Коментари Харесай

Търсят медици в Първомай, дават им 50 процента върху заплатите

Община Първомай търси медици за кабинета за неотложна помощ, който съумя да резервира. " Имаше заплаха да го загубим, защото лекарите се канеха да го изоставен поради изтощеност ", изясни кметът Николай Митков.

Заедно с ръководителя на общинския съвет Христо Вълчев и шефа на МБАЛ " Първомай " доктор Румяна Бойлова провели среща с персонални лекари, практикуващи в града. На нея взели решение неотложният кабинет да продължи работа.

" От изтощеност измежду персоналните лекари, даващи наряди, имаше настроения да да бъде затворен. Успяхме да ги убедим да продължи да действа. Вдигнахме и заплащането за дежурство от 100 на 150 лв. на промяна ", разясни кметът на Първомай. Той добави, че към този момент се търсят медици от други общини, включително и от Пловдив. Така щели да си докарат спомагателни приходи, цитира информацията " Трафак нюз ".
свързани новини10874на 24.05.2016
" Надяваме се да притеглим медици за наряди. През делничните дни те са от 19 до 7 часа сутринта, а в събота и неделя се редуват през цялото денонощие ", разясни Митков. По думите му локалните поданици разчитали на този кабинет.

Болницата в Първомай, в която е ситуиран кабинетът, била в доста положително положение, разполагала с съвременно съоръжение и фрагменти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР