Община Мездра, в качеството й на Възложител, и фирма Стенли-03“

...
Община Мездра, в качеството й на Възложител, и фирма Стенли-03“
Коментари Харесай

Община Мездра сключи договор с фирма изпълнител за обновяване на уличното осветление в гр. Мездра и в четири съставни села на общината

Община Мездра, в качеството й на Възложител, и компания „ Стенли-03 “ ЕООД - гр. Лом, в качеството й на Изпълнител, подписаха контракт за осъществяване на социална поръчка с предмет „ Рехабилитация и рационализация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветяване на община Мездра “.

Инвестиционният план планува изцяло възобновяване на уличното осветяване в гр. Мездра и в четири съставни села на общината - Моравица, Руска Бела, Игнатица и Дърманци, с което ще се подобрят изискванията за живот на към 12700-те поданици на тези пет обитаеми места.

Проектът се осъществя с безплатна финансова помощ по Процедура BG-RRP-4.025 за непосредствено даване на средства на съответни крайни получатели за осъществяване на Инвестиция C4.13 „ Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване “ (Покана 1), финансирана от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България.

Договорът е на обща стойност 458 871,88 лева с Данък добавена стойност, а срокът за неговото осъществяване - 360 календарни дни, считано от датата на приемане на възлагателно писмо от Възложителя за започване осъществяване на дейностите по контракта.

Дейностите по плана включват ремонт на остарели осветителни тела вид натриеви лампи високо налягане, плътно луминесцентни и декоративни осветители и монтаж на нови модерни енергоефективни улични светодиодни (LED) осветителни тела с дълъг живот на експлоатационна валидност, в т. ч. 1 339 бр. улични осветители LED 45W, 26W, 20W, 14W и 12W ВЕИ и 449 бр. LED 19W осветители за парково осветяване. А по този начин също внедряване на централизирана система за ръководство и мониторинг на уличното осветяване в петте обитаеми места посредством доставка и монтаж на средства за премерване и надзор на потреблението на електрическа сила, стартиране в употреба, 24-часова проба и образование на личния състав за употреба.

848 бр. от новите улични LED осветителни тела и 449 бр. паркови LED осветители ще бъдат инсталирани в гр. Мездра, 147 бр. - в с. Игнатица, 132 бр. - в с. Моравица, 120 бр. - в с. Руска Бела и 92 бр. - в с. Дърманци.

Основната цел на плана е повишение на енергийната успеваемост посредством софтуерно обновяване и модернизиране на системите за външно изкуствено осветяване, а неговите характерни цели:

• Подобряване качеството на уличното осветяване и привеждането му в сходство с нормите за осветеност;

• Намаляване на годишното ползване на електрическа енергия;

• Намаляване на годишните разноски за електрическа енергия;

• Намаляване на излъчванията от парникови газове - еквивалентни излъчвания въглероден диоксид (СО2), свързани с потребление на електрическа енергия;

• Намаляване на уличната престъпност;

• Справяне със обществената неравнопоставеност посредством обновяване на региони в неизгодно положение;

• Намаляване на пътнотранспортните произшествия;

• Гарантиране на благоприятни условия за по-безопасно придвижване пешком и с колела.

Крайният период за осъществяване на плана е 18 февруари 2025 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР