Община Мездра стартира изпълнението на Проект BG05M9OP001-6.002-0188-C01 „Патронажна грижа+ в

...
Община Мездра стартира изпълнението на Проект BG05M9OP001-6.002-0188-C01 „Патронажна грижа+ в
Коментари Харесай

Община Мездра стартира нов социален проект за преодоляване на COVID кризата

Община Мездра започва осъществяването на Проект BG05M9OP001-6.002-0188-C01 „ Патронажна грижа+ в община Мездра “ по Процедура посредством непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05M9OP001-6.002 „ Патронажна грижа+”, Приоритетна ос №6: „ Подкрепа за превъзмогването на последствията от рецесията, провокирана от пандемията от COVID-19, и подготовка за екологично, цифрово и стабилно възобновяване на икономиката”, Инвестиционен приоритет №1: „ Подкрепа за превъзмогването на последствията от рецесията, провокирана от пандемията от COVID-19, и подготовка за екологично, цифрово и стабилно възобновяване на икономиката”.
Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд. Проектът
Целта на предоставяната безплатна финансова помощ по тази процедура е да се обезпечи поддръжка посредством даване на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания посредством услуги в домашна среда, както и поддръжка за адаптиране на обществените услуги, делегирани от страната действия в отговор на невижданите провокации, свързани с разпространяването на COVID-19.
По направление 1 „ Патронажна грижа” минималният брой консуматори, получаващи патронажна услуга, избран за община Мездра, е 90.
Целева група по плана са хора с увреждания, възрастни хора в неспособност от самообслужване, лица над 54 година, други уязвими групи, включително лица сложени под карантина по отношение на COVID-19, лица от рисковите групи за заразяване с COVID-19.
Чрез осъществяването на плана ще се обезпечи продължение на поддръжката по обезпечаване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домове на лицата, като доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, включително медикаменти, възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги в рамките до 2 часа дневно, само че не всеки ден.
За реализирането на тези услуги ще бъдат назначени 11 домашни помощници, здравна сестра, психолог, водач и диспечер, които ще правят даване на мобилните интегрирани социално-здравни услуги.
По направление 2 „ Превенция на COVID-19 в обществените услуги, делегирани от страната действия “ избраният показателен брой консуматори в обществени услуги за община Мездра е 76, настанени в 6 обществени услуги от резидентен вид за деца и младежи с увреждания, в т. ч. ЦНСТ 1, ЦНСТ 2, ЦНСТ 3, Преходно жилище, Защитено жилище 1 и Защитено жилище 2, обособени в Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ), и в една профилирана институция за даване на обществената услуга „ Дом за остарели хора “.
Дейностите по плана са директно свързани с запазване здравето както на ползвателите на обществените услуги, делегирани от страната действия, по този начин и на чиновниците на тези услуги. За подкрепяне на чиновниците на КСУДЛУ и на Дом за остарели хора, за въвеждане на ограничения за стерилизация, ще бъдат назначени 13 хигиенисти.
Проектът е на обща стойност 435 244.88 лева, а срокът за неговото осъществяване - 14 месеца, от 12.08.2021 година до 12.10.2022 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР