Община Мездра отново ще се присъедини към Националната кампания Да

...
Община Мездра отново ще се присъедини към Националната кампания Да
Коментари Харесай

Община Мездра ще се присъедини към Националната кампания „Да изчистим България заедно”

Община Мездра още веднъж ще се причисли към Националната акция „ Да почистим България дружно ” на bTV Media Group - най-мащабната доброволческа самодейност у нас, която цели да построи социална сензитивност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дълготраен проект.

За десета поредна година „ Да почистим България дружно ” ще сплоти институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на идеята за по-чиста околна среда.

Тази година самодейността се организира под наслов „ Подай ръка на природата “ и е ориентирана към персоналната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Денят на огромното разчистване, в което ще се включи и Община Мездра, е 17 септември 2022 година (събота).

Община Мездра приканва жителите и гостите на гр. Мездра и на останалите обитаеми места в общината, управленията на образователни заведения, институции, политически партии, неправителствени организации и компании да вземат интензивно присъединяване в почистването на публичните територии и на нечистите зони в обитаемоте места!

Раздаването на чували и ръкавици на доброволците се реализира от чиновници в отдел „ Устройство на територията, техническа инфраструктура и запазване на околната среда “ (УТТИООС), стая №110 на Община Мездра.

В деня на почистването - 17 септември, жителите, които желаят да се включат в акцията, също ще имат опция да получат нужните чували и ръкавици от Дежурния по съвет.

Община Мездра прецизира, че събраните чували с боклуци би трябвало да се слагат до контейнерите за боклук в града, след което ще бъдат извозени от сметосъбираща техника. Местата за събраните боклуци по селата се дефинират по преценка на съответното кметство.

За спомагателна информация и приемане на материали: тел. 0885 685 986, отдел „ УТТИООС “ на Община Мездра.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР