Община Мездра, както водещ партньор за административно и финансово управление,

...
Община Мездра, както водещ партньор за административно и финансово управление,
Коментари Харесай

Община Мездра кандидатства за саниране на многофамилни жилищни сгради

Община Мездра, както водещ сътрудник за административно и финансово ръководство, кандидатства със седем планови оферти за осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания в гр. Мездра по процедура BG-RRP-4.023 - „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд - Етап I “, финансирана със средства от Националния проект за възобновяване и резистентност. 
От подадените девет заявки за присъединяване в процедурата Община Мездра подписа партньорски съглашения за подготовка и подаване на планови оферти със седем Сдружения на притежателите (СС), които дават отговор на условията на процедурата: 
• Секретен сътрудник „ Балкан 1 “ - ул. „ Св. св. Кирил и Методий “ №40, 
• Секретен сътрудник „ Каменица “ - ул. „ Баданец “ №4, 
• Секретен сътрудник „ Тройката “ - ул. „ Александър Стамболийски “ №134, бл. 3, 
• Секретен сътрудник „ Железничар “ - ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ №4, вх. А, Б и В, 
• Секретен сътрудник „ Мездра “, ул. „ Александър Стамболийски “ №132, бл. 4, 
• Секретен сътрудник „ Блок 1 “ - ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ №35, вх. А, Б, В и Г, 
• Секретен сътрудник „ Каравелов 31 “ - ул. „ Любен Каравелов “ №31. 
Всички подадени заявки и приложените към тях документи са тествани за допустимост. Поради несъответствия с условията на процедурата две от подадените планови оферти – тези на Секретен сътрудник „ Теменуга “ - ул. „ Св. св. Кирил и Методий “ №57 и на Секретен сътрудник „ Чавдар-2020 “ - ул. „ Първи май “ №18, на този стадий от инспекцията са отпаднали. 
Седемте планови оферти, с които Община Мездра кандидатства за приемане на безплатна финансова помощ за осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания, са на обща стойност 4 377 767.98 лева. 
„ Благодаря на целия експертен екип с ръководители инж. Николинка Кътовска - заместник-кмет „ Стратегическо обмисляне, устройство на територията и инфраструктурни планове “, и инж. Розалина Георгиева - шеф на дирекция „ Устройство на територията, стопанска система, общинска благосъстоятелност и филантропични действия “, за големите старания, които поставиха, с цел да бъдат готови всички нужни документи и подадени в период плановите оферти за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания “, съобщи по този мотив кметът на община Мездра Иван Аспарухов. 
Предложенията са подадени посредством портала на Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България 2020 (ИСУН 2020). Предстои да бъде осъществена оценка и класиране на подадените планове от оценителна комисия на национално равнище.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР