Община Мездра беше удостоена със сертификат за присъждане на Европейски

...
Община Мездра беше удостоена със сертификат за присъждане на Европейски
Коментари Харесай

Община Мездра за втори път получава Етикет за иновации и добро управление на местно ниво /снимки/

Община Мездра беше удостоена със документ за отсъждане на Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство 2020-2022 година, оповестяват от локалната администрация.
Това стана на публична гала, проведена от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), която се състоя в Резиденция „ Бояна “ в Деня на българската община - 12 октомври. На нея бяха връчени и Годишните награди на НСОРБ.
Кметът на Мездра Иван Аспарухов получи високото отличие от министъра на районното развиване и благоустройството и ръководител на Национална платформа на сътрудниците за положително демократично ръководство на локално равнище Петя Аврамова и от ръководителя на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление Искрен Веселинов.
Удостояването с влиятелната премия на Съвета на Европа е самопризнание за реализирано високо качество на ръководство от страна на Община Мездра, според одобрения европейски стандарт, учреден на правилата за новаторско и положително ръководство на локално равнище.
Европейският етикет е със период на годност две години. Общините, на които е присъден, имат право са употребяват за свои представителни цели названието „ Присъден Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на Съвета на Европа за интервала 2020-2022 година “
Съществен миг в актуалната, пета процедура е, че общините, на които е присъден този етикет, ще могат да аплайват по скица за поддръжка на дребни планове, за поощряване развиването и нововъведенията при използване на правилата на положително демократично ръководство.
„ Тази премия е самопризнание, че Община Мездра сполучливо ползва европейските правила за положително демократично ръководство, за реализирано високо качество на обществените услуги, които дава на жителите и за положителните практики при осъществяване на нашите политики, разяснява по този мотив Аспарухов. Това е и първата стъпка от уговорката, който поехме преди една година - да върнем Община Мездра измежду водещите общини в България. “
Освен Община Мездра, с Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство 2020-2022 година бяха удостоени още 22 общини: Берковица, Бургас, Враца, Вълчи дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна баня, Ихтиман, Каспичан, Кнежа, Кърджали, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Свищов, Сърница, Тетевен, Троян, Търговище и Челопеч.
Община Мездра получава това влиятелно отличие за повторно - първият беше през 2013 година, по време на предходния управнически мандат на Иван Аспарухов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР