Община Ловеч участва в годишните Балкански награди 2019г. в категория

...
Община Ловеч участва в годишните Балкански награди 2019г. в категория
Коментари Харесай

Община Ловеч очаква награда на Балканските туристически Оскари

Община Ловеч взе участие в годишните Балкански награди 2019г. в категория " Туристически атракции " със своя обект Стара градска баня " Дели Хамам " и ще бъде отличена. Това заяви на конференция заместник-кметът Венцислав Христов. Събитието по награждаването ще се състои на 5 декември в хотел " Маринела " - зала София. Освен общини, отличават се хотелиери, турагенции и мениджъри в туризма от страните на Балканския полуостров.

Предложението за присъединяване бе направено от Община Ловеч в края на септември. В него се разказва значимостта на обекта Стара градска баня " Дели Хамам ".

" Дели Хамам " е единственият в Европа виртуален атракцион, отдаден на водата. Затова музеят получил високите оценки на журито на петото издание на Балканските туристически Оскари.

Банята е строена през 17 - 18 век и е архитектурно-строителен монумент с национално значение. Смята се, че това е последният турски хамам, употребен като хигиенична баня в страната до 70-те години на 20 век. През 2014 година Банята беше напълно реставрирана по план, финансиран от Оперативна програма “Регионално развитие”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР