Община Ловеч получава ново финансиране за реконструкция на ВиК мрежата

...
Община Ловеч получава ново финансиране за реконструкция на ВиК мрежата
Коментари Харесай

17 млн. лв. ще получат тази година общините в област Ловеч за инфраструктурни проекти

Община Ловеч получава ново финансиране за реорганизация на ВиК мрежата в ж.к. „ Младост “, за доизграждане на тръбопровод и за главен ремонт на улици в ж.к. „ Младост “ и кв. „ Кольо Фичето “.  Стойността за тази година е 4 млн. лева, а през 2023 година ще бъдат вложени още 2 млн. лева за възстановяване положението на улиците.

Седем общини в област Ловеч получават общо 17 млн. лева за инфраструктурни планове, само община Луковит не е кандидатствала.

Това излиза наяве след съвещание на Министерския съвет на 20 юли 2022 година, когато със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините в страната в размер на 166 млн. лева

С писмото до финансовото министерство Община Ловеч е предоставила лист за общо 15 подготвени плана с позволение за градеж. Одобреното предложение от Министерският съвет за „ Младост “ обаче е най-важното измежду тях и Община Ловеч прави оценка решението.

Напомняме, че ремонтът в този максимален квартал на града стартира в края на лятото на 2020 г.  Той се намира в западната част на Ловеч. Изградеността на водопроводната мрежа в квартала беше към 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждаше от доизграждане на някои сектори, като общата дължина на водопроводната мрежа да доближи 11,6 км. Улиците също се нуждаят от ремонт. По част от тях към този момент се работи със средства от финансовата стратегия на Община Ловеч.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР