Община Ловеч организира Цветница – 2022 г. (15-17 април) с

...
Община Ловеч организира Цветница – 2022 г. (15-17 април) с
Коментари Харесай

Община Ловеч организира празника Цветница  на 15-17 април

Община Ловеч провежда Цветница – 2022 година (15-17 април) с богата фолклорна стратегия.

Пролетният празник, прочут още като Връбница, е обичаен за града. Ежегодно в дните на църковните празници Лазаровден и Цветница, от края на деветнайсети век та и до в този момент, се организира панаир на художествените занаяти.

В рамките на празника се провежда и Регионален събор на националното творчество. Цялата художествена стратегия ще бъде оповестена настрана.

Община Ловеч кани за присъединяване в ревюто на художествените занаяти майстори-занаятчии. В рамките на празника се провежда и продажба на цветя.

На пл. „ Тодор Кирков “ в кв. „ Вароша “, бул. „ България “, двора на Бившата казарма са отредени места за продажба на творби на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя, маси за търговия със захарни произведения и шатри и маси за консумация.

Община Ловеч насочва покана към майсторите, които ще вземат участие с демонстрации на своите творби в Пролетния празник „ Цветница – 2022 “, като поканите важат за пл. „ Тодор Кирков “ в кв. „ Вароша “. Заявяването за присъединяване на майсторите се подава в Община Ловеч от 21.03.2022 година

В двора на Бившата казарма, където ще има концертни стратегии, ще бъдат разпънати 10 шатри и маси за консумация /скара, бира/ с повърхност по 150 кв. м. Заявяването за присъединяване се прави на място в Община Ловеч от 21.03.2021 година, по е-поща на имейл- [email protected] Подробна информация за метода на резервация на позиция ще получете на тел. 068 688224.

Тази година не се плануват атракционни обекти на площад „ Инж. Трифон Трифонов “, прочут като гаровия площад.

Всеки ползвател на комерсиална повърхност в ревюто наложително почиства отпадъците и ги изхвърля в най-близкия резервоар.

Пълните условия към участниците в Цветница 2022. виж ТУК
https://www.lovech.bg/bg/obyavi-i-saobshteniya/proleten-praznik-tsvetnitsa-2022
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР