Община Ловеч и СБА – клон Ловеч, организират на 19

...
Община Ловеч и СБА – клон Ловеч, организират на 19
Коментари Харесай

Състезателките в осмомартенското рали на 19 март в Ловеч за първи път редом с мъжете

Община Ловеч и СБА – клон Ловеч, провеждат на 19 март 2022 година, събота, автомобилно съревнование с прибавен темперамент, отдадено на 8-ми март. Състезанието ще се организира на площада пред ж.п.гара Ловеч.

До присъединяване в надпреварата за първи път се позволяват мъже, дружно с дамите. Те би трябвало да са водачи на МПС, притежаващи удостоверение за правоуправление на автомобил категория “В ”. Мъжете и дамите ще се състезават в обособени категории.

Краен период за записване е на 18.03.2022г. до 18.00 ч. На 19.03.2022г. от 9.30 –9.45 ч. е административната инспекция и изтегляне чоп за номера. Откриването е от 10.00 ч.

С еднакъв автомобил може да се състезава повече от един лидер, като реда на пускане да се съобрази от уредниците, тъй че водачите да разполагат с най-малко 5 мин. за подготовка.

Автомобилите се разделят по следните групи:

КЛАС СТОК/Стандартни коли – серийно произвеждане – напълно не модифицирани, каквито се продават на необятната аудитория, на които моторът е сериен, окачване – серийно, ръчни спирачки – серийни и така нататък

Група I – до 1600 куб. см

Група II- над 1601куб. см

Клас модифициран / един без групи/

Модифицирани коли – коли с усъвършенствания разнообразни от тези на серийното произвеждане на автомобила. Такива могат да бъдат промени като състезателен филтър, амортисьори, хидравлична ръчна спирачка и други модификации отвън серийните такива.

Една група може да бъде образувана, в случай че се състои минимум от три автомобила. При несформиране на група водачите вземат участие вгенерално класиране и получават устно питане за прекосяване в по-горна група.

Отбор се образува от минимум два автомобила, като при повече от два, за отборно класиране се взимат двете най-хубави времена.

Водачите би трябвало да имат постоянна застраховка „ Гражданска отговорност ”. Допълнителна спортна застраховка не се изисква за коли КЛАС СТОК, а за модифицираните коли се попълня декларация. Не се изисква предсъстезателен обзор и спортни лицензи. Автомобилът би трябвало да е минал ГТП, а за модифицираните да има механически паспорт.

Адрес на уредника: гр. Ловеч, ул. ”Тодор Каблешков ” № 6 СБА клон Ловеч, тел.068/ 604245, GSM 089/5558649. Председател на учредителен комитет: Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, зам.-председател Валентина Янкова, ръководител СБА -клон Ловеч, шеф на надпреварата Ивелин Йончев.

Община Ловеч, пресцентър
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР