Община Левски ще чества с Тържествен концерт Националния празник на

...
Община Левски ще чества с Тържествен концерт Националния празник на
Коментари Харесай

Община Левски ще чества Националния празник 3-ти март

Община Левски ще празнува с Тържествен концерт Националния празник на Република България 3-ти март. Концертът на младите гении на град Левски ще стартира в 10:00 ч. на 3-ти март на откритата сцена пред Общината.

На 3-ти март и в село Козар Белене ще почетат Националния празник. Този път на площада в селото ще оживее българската традиция за пречистващата мощ на огъня. Кметствотои НЧ „ Надежда 1902 ” канят жителите и гостите на общината в 11:00 ч. на 3 март да съпреживеят празничното събитие. Обичаят „ Пречистващата мощ на огъня “ – Сирни заговезни ще пресъздадесамодейната група за достоверен фолклор към читалището - пролетен празник за прехода от зимата към пролетта с религия и мъдрост.

В празничната стратегия ще вземат участие и рок група Изида, Танасовата музика и Сдружение традиция - Ловеч.

На 2 март НЧ „ Георги Парцалев -1091 ” посвещава Тържествен концерт на Националния празник на България – 145 години от освобождението от османско робство.Тържественият концерт в читалището е с начало 18.30 ч. и присъединяване самодейни колективи носители на доста оценки от районни и национални фолклорни фестивали: Танцов състав „ Сборенка ”, Вокална група „ Дивна ”, Женска певческа група „ Детелина ”, Детски танцов състав „ Дъга ”, Танцов състав „ Звънчета ” и Фолклорна групировка „ Северняшка огърлица ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР